Deloitte investeert $1 miljard in Sustainability & Climate-praktijk

06 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte gaat zijn diensten op het gebied van duurzaamheid en ESG fors uitbouwen. De komende jaren pompt het accountants- en advieskantoor maar liefst $1 miljard in zijn Sustainability & Climate-praktijk.

De Sustainability & Climate-praktijk brengt de verschillende disciplines van Deloitte op het gebied van duurzaamheid samen onder één dak. Denk aan auditwerk rondom rapportage- en wettelijke vereisten, en belastingwerk rondom het voldoen aan fiscale wetgeving.

Het grootste deel van het werk dat de praktijk uitvoert bestaat uit consultancywerk: het adviseren van klanten over hoe ze duurzamer kunnen opereren, en ondersteuning bieden bij het realiseren deze plannen.

Deloitte investeert $1 miljard in Sustainability & Climate-praktijk

De consultants van Deloitte helpen klanten met het opstellen van strategieën voor duurzaamheid, het ontwikkelen van ‘groene’ businessmodellen, het optuigen van een roadmap voor het afbouwen van CO2-uitstoot, het verduurzamen van de supply chain, het omarmen van circulaire principes, en nog veel meer. Ondertussen ondersteunen de financiële adviseurs van Deloitte opdrachtgevers bij het sluiten van deals gericht op verduurzaming.

“Actie ondernemen tegen klimaatverandering en duurzaamheid in het algemeen is geen keuze. Het is een dwingende noodzaak”, aldus Punit Renjen, de CEO van Deloitte. “Onze Sustainability & Climate-praktijk helpt overheden en het bedrijfsleven met het zetten van de juiste stappen.”

Met de $1 miljard die in de praktijk wordt geïnvesteerd gaat Deloitte om te beginnen zijn team fors uitbouwen. Daarnaast gaat het kantoor investeren in tools en IT-oplossingen die de dienstverlening versterken. Volgens Deloitte speelt digitalisering een cruciale rol in het realiseren van zijn duurzame doelstellingen in lijn met het Akkoord van Parijs.

Ook komt er een center of excellence, genaamd het Deloitte Center for Sustainable Progress (DCSP). Deze tak gaat zich richten op thought leadership en datagedreven analyse om organisaties te begeleiden in hun duurzaamheidstraject. DCSP wordt een open netwerk, en gaat samenwerken met verschillende academische, beleids-, bedrijfs- en overheidsorganisaties.

Momenteel loopt binnen Deloitte al een programma dat erop is gericht alle 330.000 medewerkers wereldwijd een training in klimaat en duurzaamheid te bieden. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

De aankondiging van de mega-investering in de Sustainability & Climate-praktijk volgt op een vergelijkbare stap van Big Four-genoot KPMG, dat recent ook rond de $1 miljard vrijmaakte voor zijn duurzaamheid- en ESG-diensten.