McKinsey koopt Zweeds consultancybureau Material Economics

15 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company heeft het Zweede Material Economics ingelijfd. Het is voor McKinsey de derde overname dit jaar gericht op het versterken van de diensten op het gebied van duurzaamheid.

Material Economics is een Zweeds kantoor dat zich specialiseert in circulaire transformaties en het bestrijden van klimaatverandering. “We helpen bedrijven bij het ontwikkelen van duurzame strategieën, het ontwerpen van operationele processen, het ontwikkelen van sourcingstrategieën voor gerecyclede materialen en het doorvoeren van complete duurzaamheidstransformatieprogramma’s”, legt oprichter Per-Anders Enkvist uit.

Voor oprichter Per-Anders Enkvist en medepartners Per Klevnäs en Robert Westerdahl voelt de krachtenbundeling met McKinsey & Company waarschijnlijk een beetje als thuiskomen: alle drie zijn zelf McKinsey-alumni.McKinsey koopt Zweeds consultancybureau Material Economics

Onder de leiding van het drietal groeide Material Economics de afgelopen vijf jaar uit tot een leidend duurzaamheidsadviesbureau in Zweden en de omliggende regio. Het bedrijf telt vandaag de dag ongeveer dertig consultants.

“We zijn erg blij dat we onze krachten kunnen bundelen met McKinsey, en met de kennis en expertise die we hebben opgebouwd nog meer positieve impact te kunnen maken”, aldus Enkvist.

Voor McKinsey maakt de samenwerking deel uit van de plannen van het strategiekantoor om zijn duurzaamheidspraktijk verder uit te breiden.

“De transitie naar een duurzame toekomst is de grootste uitdaging van onze tijd en is de afgelopen jaren voor veel, zo niet al onze klanten een prioriteit geworden”, vertelt Sebastian Sjöberg, die McKinsey leidt in Zweden. “Duurzaamheidswerk vormt vandaag de dag ons grootste focusgebied en we zien hoe de transitie steeds meer momentum krijgt bij grote bedrijven, investeerders en in startende ondernemingen.”

“Door de capaciteiten en assets van Material Economics te combineren met het uitgebreide netwerk van McKinsey kunnen we ons duurzaamheidsaanbod verbreden en verdiepen en onze ambitie versnellen om een wereldwijde motor voor duurzaamheid te creëren die vanuit de regio opereert”, voegt Tomas Nauclér toe, co-leader van McKinseys Sustainability-praktijk. 

Wereldwijd telt McKinseys Sustainability-praktijk meer dan 1.500 consultants, actief vanuit meer dan 50 kantoren wereldwijd. Eerder dit jaar voegde de praktijk al duurzaamheidsconsultancies Vivid Economics en Planetrics toe aan de gelederen.