Eurogroup organiseert rondetafel voor energie inkopers

24 februari 2012 Consultancy.nl

Op 15 maart 2012 organiseert Eurogroup Consulting Nederland een ronde tafel over het inkopen van energie. Tijdens de ronde tafel kunnen inkopers en inkoopmanagers van diverse bedrijven op een informele wijze met elkaar van gedachten wisselen over hun ervaringen met het inkopen van energie. De ronde tafel wordt gehouden in restaurant De Goede Gooier te Blaricum, Crailoseweg 151.

Over de rondetafel – Het inkopen van energie
Sinds de liberalisering van de Nederlandse energie markt heeft iedere organisatie de mogelijkheid om een keuze te maken voor haar energieleverancier. Inmiddels zijn er vele tientallen leveranciers actief op zowel de gas- als de electriciteitsmarkt waardoor we zeker kunnen spreken van toegenomen concurrentie maar waardoor ook het overzicht is verdwenen.

Diverse soorten stroom, contractvormen, contractduur duurzame energie en veel aanbieders maken vergelijken bijzonder lastig. Denk in dit verband ook eens aan die andere geliberaliseerde markt nl. mobiele telefonie met een wirwar van tarieven en voorwaarden. Nieuwe uitdagingen en mogelijkheden zijn ontstaan zoals groene energie, decentrale energie opwekking en elektrisch rijden waar energieleveranciers zich steeds meer op richten.

Doelgroep
Deze ronde tafel is zowel bedoeld voor inkopers en inkoopmanagers die ervaring hebben met het inkopen van energie en deze ervaringen willen delen met collega’s als voor inkopers en inkoopmanagers die nog geen ervaring hiermee hebben opgedaan maar wel meer grip op hun energiekosten willen krijgen. Tijdens deze ronde tafel zullen inkopers en inkoopmanagers van diverse bedrijven op een informele wijze met elkaar van gedachten kunnen wisselen over hun ervaringen met het inkopen van energie.

Tennet
De aftrap zal gegeven worden door de heer Erik van der Hoofd van Tennet. TenneT is als Transmission System Operator in Nederland en een groot deel van Duitsland verantwoordelijk voor het veilig en doelmatig transporteren van elektriciteit over het (extra) hoogspanningsnet en voor de balanshandhaving in deze systemen.

Erik van der Hoofd heeft ruime ervaring in de energiemarkt en is als strategisch inkoper binnen het Nederlandse deel van TenneT werkzaam.

De agenda ziet er als volgt uit:
15.00 Welkom en voorstelrondje
15.15 Presentatie Tennnet
15.45 Eerste ronde discussie
16.30 Pauze
16.45 Tweede ronde dicussie
18.00 Borrel

Nieuws

Meer nieuws over