NAVO kiest M&I/Partners als projectauditor van IPEAC-programma

14 april 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De NAVO heeft het Nederlandse bureau M&I/Partners geselecteerd als IV&V-contractor voor het Independent Performance Evaluation en Assessment Capability (IPEAC)-programma.

Het meerjarige IPEAC-programma (budget: ruim €500 miljoen) heeft de doelstelling om de operationele aansturing en bedrijfsvoering van de NAVO te verbeteren. Daarbij staan digitalisering en automatisering centraal.

Het programma bestaat uit tien projecten die zich richten op onder meer procesverbetering, migratie naar de cloud, de implementatie van een modernere IT-infrastructuur en organisatiebrede digitale samenwerking.

NAVO kiest M&I/Partners als projectauditor van IPEAC-programma

Om te toetsen of het programma op schema loopt, schakelt de NAVO nu de hulp in van M&I/Partners, een strategisch IT-adviesbureau uit Zeist. Experts van M&I/Partners zijn gevraagd om onafhankelijke adviezen en aanbevelingen uit te brengen over de implementatie en de technische en financiële status van de tien projecten.

In de rol van IV&V-contractor (dit staat voor ‘Independent Verification and Validation’) gaat M&I/Partners onder meer de risico’s, scope, kosten en planning van de tien individuele projecten onder de loep nemen en deze afzetten tegen de planning en het budget.

De NAVO kiest hiermee voor continuïteit in de IV&V-contractorrol voor het IPEAC-programma. M&I/Partners vervult de rol sinds medio 2015 en kwam eerder ook bij de eerste verlenging (elke drie jaar) als winnaar uit de bus. Met de nieuwste gunning is een waarde van rond de €1,7 miljoen gemoeid.

Ook buiten het IPEAC-programma is M&I/Partners een goede bekende van de NAVO. Het bureau heeft “vele projecten ondersteund op verschillende locaties in Europa”, aldus Patrick van Eekeren, partner bij het bureau. Zo ondersteunde het adviesbureau de NAVO bij de bouw van de IT-infrastructuur voor zijn nieuwe hoofdkwartier in de buurt van Brussel.