NAVO gunt IV&V-contractor contract van acht ton aan M&I/Partners

27 september 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De NAVO heeft zijn samenwerking met het Nederlandse adviesbureau M&I/Partners verlengd. De komende drie jaar mag M&I/Partners wederom optreden als ‘Independent Verification & Validation’ (IV&V) contractor voor de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. 

M&I/Partners, een ICT-adviesbureau gespecialiseerd in zorg en overheid, is al sinds 2002 als IV&V-contractor voortdurend betrokken geweest bij diverse NAVO-projecten.

“In de loop der jaren hebben we onze werkzaamheden voor de NAVO uitgebreid naar vele projecten en vele locaties in Europa”, zegt Patrick van Eekeren, partner bij het bureau. Onder de projecten die zijn uitgevoerd hoorde onder andere het vervullen van de IV&V-rol voor het Active Network Infrastructure project voor het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO.

NAVO verlengt IV&V-contractor contract met M&I/Partners

De IV&V-contractor rol vormt een belangrijke spil in het web in het projectenportefeuille van de NAVO. De intergouvernementele militaire alliantie tussen 29 Noord-Amerikaanse en Europese landen voert jaarlijks diverse grote IT-programma’s door, met een budget dat oploopt tot in de miljoenen of soms zelfs tientallen miljoenen.

Om er voor te zorgen dat projecten soepel verlopen, wordt een IV&V contractor gevraagd om een onafhankelijke beoordeling te verrichten ten aanzien van de ontwerp-, test- en implementatieactiviteiten van de hoofdaannemer. Ook kijken de experts met een ‘audit-bril’ naar de kwaliteit van de software en de deliveryprocessen, die tot de ontwikkeling ervan hebben geleid.

In de zomer van 2015 won M&I/Partners een internationale aanbesteding, waarmee het mocht fungeren als IV&V-contractor voor het Independent Performance Evaluation en Assessment Capability (IPEAC) project.

Met het contract, dat een waarde kent van zo’n acht ton, kreeg het Nederlandse adviesbureau de taak om de status van de ontwikkeling en implementatie van een aantal technische projecten, voor de vernieuwing van de IT-infrastructuur en de overgang naar een cloudomgeving, te beoordelen.

“Vanwege de goede performance is de opdracht nu verlengd met drie jaar”, laat Van Eekeren verheugd weten. M&I/Partners zal als onderdeel van het contract onafhankelijke adviezen en aanbevelingen uitbrengen over de implementatie en de technische en financiële status van de projecten binnen het IPEAC programma, die een totale waarde van enkele honderden miljoenen euro vertegenwoordigen.

De activiteiten hebben betrekking op het monitoren van de risico's, de scope, kosten en de planning van de elf individuele projecten alsmede een regelmatige rapportage van de huidige status in vergelijking met de planning.