M&I/Partners toetst IT projectenportefeuille van NAVO

06 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De NAVO heeft M&I/Partners ingehuurd om een onafhankelijke toetsing uit te voeren op de voortgang van elf grote ICT-projecten. Als onderdeel van de overeenkomst zal M&I/Partners de komende drie jaar verantwoordelijk zijn voor het zogeheten Performance Evaluation & Assessment Capability (IPEAC) project. Met de opdracht is naar schatting zo’n €800.000 gemoeid.

De NAVO is een bondgenootschap van 28 onafhankelijke staten die samen werken aan de realisatie van het op 4 april 1949 te Washington DC gesloten Noord-Atlantisch Verdrag. De belangrijkste doelstelling hiervan is het waarborgen van de veiligheid en vrijheid van de bondgenoten door middel van politieke en militaire middelen. Het hoofdkwartier van de NAVO is gevestigd in Brussel en telt zo’n 1.000 interne medewerkers. Wereldwijd zijn er binnen de NAVO agentschappen en controlecentra circa 6.000 professionals werkzaam. NAVO wordt gefinancierd door de lidstaten die ieder een bijdrage leveren.

NAVO

Ieder jaar start de NAVO diverse grote ICT-projecten, waarbij kwaliteitscontrole – zoals bij publieke organisaties vaak het geval is – hoog op de managementagenda staat. Met een IT projectportfolio dat in de honderden miljoenen euro’s loopt, is het van groot belang dat programma’s scherp worden gemonitord, om zodoende waar nodig te kunnen bijsturen. Om de kwaliteit de komende periode te kunnen waarborgen startte de NAVO een tijdje geleden een aanbestedingstraject en nodigde het consultancybureaus en IT-auditors uit om hun oplossingen aan te bieden.

Diverse grote en kleinere organisaties schreven zich in voor de aanbesteding, en na afronding van de due diligence op alle voorstellen kwam het bod van M&I/Partners, een adviesbureau uit Amersfoort, als beste uit de bus. Als onderdeel van de driejarige overeenkomst zal M&I/Partners verantwoordelijk zijn voor het Performance Evaluation & Assessment Capability (IPEAC) project. Dit project heeft als taak het uitvoeren van onafhankelijke monitoring en evaluatie van elf ICT-projecten ter waarde van enkele honderden miljoenen euro’s. Onder monitoring en evaluatie vallen de scope, de risico’s, de kosten en de voortgang van deze elf projecten.

M&I Partners

Het contract is formeel per 1 juli 2015 ingegaan en heeft een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid van een verlenging van gelijke duur. De geschatte waarde van het contract ligt rond de €800.000.

NAVO trackrecord
Het is niet voor het eerst dat de NAVO de ‘Independent Verification & Validation’ expertise van M&I/Partners in de arm neemt. Sinds 2002 is het bureau, dat zich richt op het snijvlak van organisatie-inrichting en informatievoorziening, voortdurend als IV&V-contractor betrokken geweest bij diverse NAVO-projecten en heeft daarmee een stevige reputatie opgebouwd. Zo voert M&I/Partners op dit moment de Independent Verification & Validation rol uit voor het Active Network Infrastructure (ANWI) project voor het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO.