PA Consulting maakt €10 miljoen vrij voor eigen foundation

19 april 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal advieskantoor PA Consulting is een nieuwe foundation gestart, waarmee het kansarme groepen wil helpen om toegang te krijgen tot kwaliteitsonderwijs en loopbaanmogelijkheden.

De PA Foundation zal subsidies verstrekken aan liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties. PA-medewerkers zullen hun vaardigheden en ervaring in samenwerking met de Foundation als vrijwilliger inzetten.

Het gaat hierbij om projecten overal ter wereld – PA Consulting telt 4.000 medewerkers verspreid over kantoren in 20+ landen. De komende vijf jaar zal het kantoor €10 miljoen investeren in zijn foundation.PA Consulting maakt €10 miljoen vrij voor eigen foundation

“Onze missie om vindingrijkheid tot leven te brengen is de rode draad in alles wat we doen: het werk voor onze klanten, hoe we met onze medewerkers omgaan en hoe we teruggeven aan de maatschappij”, vertelt Ken Toombs, CEO bij PA Consulting.

“Ik ben ongelooflijk trots op de energie en het verlangen van onze mensen om positieve en blijvende verandering te realiseren”, voegt Toombs toe. “De PA Foundation versterkt onze slagkracht om kansarme groepen te ondersteunen en de leiders van morgen te ontwikkelen en te inspireren.”

Leiderschap

De foundation wordt geleid door een raad van bestuur, die bestaat uit onafhankelijke trustees en huidige PA-medewerkers. Voormalig PA-partner en -bestuurslid Anita Chandraker is benoemd tot onafhankelijk voorzitter.

“Het is een voorrecht om met PA samen te werken aan onze gezamenlijke doelstelling om kansarme groepen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te verwezenlijken. Hiermee kunnen we de volgende generatie helpen ontwikkelen en inspireren voor een bevredigende loopbaan”, aldus Chandraker.

Trustees van de non-profit zijn Martin Tillisch (voormalig PA-partner) en huidige medewerkers Jo Scarlett, Kully Janjuah en Jason Robson.