Directeur Jeugdzorg vertrekt na Boer & Croon analyse

19 april 2012 Consultancy.nl

De algemeen directeur van Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland, Maud Groenberg, is vertrokken bij de zorginstelling. Haar vertrek is een gevolg van een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Boer & Croon in opdracht van de OR. In het onderzoek concluderen de consultants dat er "onvoldoende raagvlak bestaat binnen delen van de organisatie" voor de algemeen directeur. Nadat het onderzoek vorige week bekend is gemaakt hebben beide partijen besloten om "in goed overleg" afscheid van elkaar te nemen.

Boer & Croon werd begin januari ingehuurd om onderzoek te doen naar de bestuursstijl van Maud Groenberg, nadat er diverse klachten waren binnengekomen van het personeel. Volgens een bron binnen de zorginstelling zou Groenberg "nauwelijks tegenspraak dulden". Haar relatie met de OR was na een aantal conflicten zo slecht, dat er alleen nog werd gecommuniceerd via juristen.

Dure adviseurs
Daarnaast zijn medewerkers geirriteerd over de "hofhouding" van de dure externe adviseurs die Groenberg om zich heen zou hebben verzameld, terwijl op de arbeidsvoorwaarden van medewerkers veelvuldig wordt beknibbeld.

Optreden van overige bestuurders
De Boer & croon adviseurs laten in hun analyse de evaluatie van voorzitter Matt Kemp en de andere leden van de RvT in het midden. Ook op hen had de ondernemingsraad kritiek, omdat zij ondanks duidelijke signalen aanvankelijk niet wilden ingrijpen. De voorzitter greep pas in nadat het stadsgewest Haaglanden meerdere gelijksoortige klachten binnen kreeg van personeelsleden.

Nieuws