Bisnez treedt toe tot netwerk 010 Inclusief

30 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Bisnez is lid geworden van het Rotterdamse netwerk 010 Inclusief. Daarmee stelt het adviesbureau zichzelf ten doel om de diversiteit en inclusie binnen de organisatie verder te versterken.

Samen met SER Diversiteit in Bedrijf werkt het platform 010 Inclusief aan een Rotterdamse arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. Ze stimuleren en faciliteren bedrijven en organisaties om in hun eigen werkomgeving diversiteit en inclusie te versterken.

Deze missie ligt in lijn met die van Bisnez, een advies en projectmanagementbureau met een grote portefeuille aan opdrachtgevers in de regio Rotterdam. “Het lidmaatschap van het 010 Inclusief-netwerk is een logische stap voor ons”, zegt Wim Nieuwenhuis, MT-lid bij Bisnez.

Bisnez treedt toe tot netwerk 010 Inclusief

“Binnen Bisnez vinden we het belangrijk dat zowel onze huidige als toekomstige medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen binnen onze organisatie”, aldus Nieuwenhuis. “Goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen zitten in ons DNA.”

Dat betekent echter niet dat dergelijke thema’s vanzelf alle benodigde aandacht krijgen, legt hij uit. En dus blijft Bisnez er bewust aan werken. “In de maatschappij zijn inzichten en opvattingen met betrekking tot diversiteit en inclusie de laatste jaren veranderd. Ook binnen Bisnez hebben we meer aandacht voor deze onderwerpen en de kansen en uitdagingen dit met zich meebrengt.”

Bisnez heeft samen met 010 Inclusief invulling gegeven aan een plan om deze thema’s aan te pakken. “Als je kijkt naar de Bisnez-cultuur en -arbeidsvoorwaarden, is ons bedrijf uniek. We zijn een hecht en betrokken team, waar ruimte is voor maatwerk om invulling te geven aan ieders persoonlijke situatie.”

Menselijkheid is een van de kernwaarden van het bureau. Bisnez geeft op veel vlakken dan ook al concreet invulling aan de onderwerpen diversiteit en inclusie, zo is ook te lezen op de website van het bureau.

Ruimte voor verbetering is er echter ook, erkent Nieuwenhuis. “We voeren onder andere aanpassingen door in onze arbeidsmarktcommunicatie en zoeken naar nieuwe wervingskanalen ter bevordering van diversiteit.”