Gemeente Vlaardingen besteedt externe inhuur uit aan Between

17 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jaarlijks huurt gemeente Vlaardingen tientallen externe medewerkers in om advies te geven, ondersteuning te bieden bij projecten en te helpen bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit inhuurproces wordt ook de komende twee tot vier jaar ondersteund door Between.

Gelegen aan de Maas en met ruim 74.000 inwoners behoort Vlaardingen tot de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Vlaardingen bestaat voornamelijk uit stedelijk gebied, met uitzondering van poldergebied ten westen en ten noorden van de stad en de Broekpolder. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Sinds 1 maart 2018 besteedt gemeente Vlaardingen (een deel van) het werkproces rondom externe inhuur uit aan Between, onderdeel van de HeadFirst Group. Doel van de uitbesteding is het zorgen voor een efficiënt, doelmatig en rechtmatig inhuurproces.

Gemeente Vlaardingen besteedt externe inhuur uit aan Between

Between is verantwoordelijk voor een goede regie van het inhuurproces, van begin (het vinden en selecteren van passende kandidaten) tot eind (de administratieve afhandeling van de inhuur inclusief het managen van inhuurvraagstukken). Daarnaast zorgt de intermediair ervoor dat de gemeente gevrijwaard blijft van financiële en juridische risico’s die verband houden met de inzet van kandidaten.

Begin dit jaar liep een eerder contract met Between af, en Gemeente Vlaardingen zette een Europese aanbesteding in de markt met als doel de beste partner te vinden voor de komende jaren (dit is een wettelijke stap voor raamovereenkomsten boven een bepaalde waarde, om concurrentie in de markt te bevorderen).

Between opnieuw de beste

In dit aanbestedingsproces zag Gemeente Vlaardingen geen aanleiding om te switchen van leverancier, want Between kwam wederom als beste uit de bus. De raamovereenkomst heeft een duur van twee jaar, met de mogelijkheid deze twee keer te verlengen voor een periode van één jaar.

De gemeente laat in een persverklaring weten dat het “relevante en brede netwerk van Between” een doorslaggevende rol heeft gespeeld in de afweging.

Geo van der Wilk, de Chief Commercial Officer van HeadFirst Group, zegt hierover: “In ons online platform Select staan duizenden professionals geregistreerd – zzp’ers en professionals in dienst van leveranciers – die eerder via ons opdrachten hebben uitgevoerd of interesse hebben in opdrachten bij onze opdrachtgevers.”

Daarnaast heeft HeadFirst Group voor deze raamovereenkomst dochterorganisatie Staffing MS aangesloten als onderaannemer. “Hiermee vergroten wij de toegang tot passende kandidaten voor gemeente-specifieke functies. Staffing MS bedient ruim 60 gemeentes en lokale overheidsorganisaties, waaronder de gemeentes Schiedam, Enschede en Woerden”, aldus van der Wilk.