Rik Meijering van Turner naar Higher & Company

12 april 2012 Consultancy.nl

Rik Meijering heeft per 1 april 2012 de overstap gemaakt van Turner naar Higher & Company. Meijering heeft ruime ervaring in de adviesbranche, sinds 1997 werkte hij voor adviesbureaus KPMG Consulting, Atos Consulting, PA Consulting Group en vervolgens Turner. Hij is expert op het terrein van HR strategie, verandermanagement en organisatie- en managementontwikkeling. Hij is tevens gastdocent en programmamanager bij Nyenrode.

Higher & Company is een organisatieadviesbureau dat zich specialiseert op HR vraagstukken.

Over Rik Meijering
Rik heeft bijna 25 jaar ervaring als consultant, programmamanager en (interim) manager in complexe omgevingen zowel bij profit als non-profit organisaties in binnen- en buitenland. Rik startte zijn loopbaan als personeel- en organisatieadviseur in een ziekenhuis. Dat bleek een prima leerschool. In die periode leerde hij de beginselen van het HRM-vak en het organisatie-advieswerk.

Na 5 jaar maakte hij de overstap naar een middelgroot advieskantoor om het externe adviseurschap in een MKB-omgeving te ervaren. Enige jaren later - in 1997 - trad hij in dienst bij KPMG Consulting om daar zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling verder vorm te geven. Hij heeft daar bijna 10 jaar met veel plezier gewerkt en zich ontwikkeld als mens, als vakman en als manager. Zijn opleiding aan het Sioo op het terrein van verandermanagement en het schrijven van zijn boek "Leren en veranderen, een nieuwe kijk op organisatieontwikkeling" waren belangrijke mijlpalen in die periode.

In september 2006 maakte hij de overstap naar PA Consulting Group, waar hij als managing consultant werkte aan grote projecten op een breed terrein o.a. outsourcing, bedrijfsvoering, mobiliteit en reorganisaties. Na 4 jaar bij PA trad Meijering in dienst bij Turner, waar hij werd benoemd tot practice leader HR & Organizational Excellence voor de Rijksoverheid en de grote nationale ondernemingen.

Nieuws

Meer nieuws over