Valcon bouwt technologiepraktijk uit met overname van Typeqast

27 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de overname van P2 Consulting versterkte Valcon vorige maand zijn consultancypraktijk. En nu, amper een maand later, bouwt het adviesbureau met de overname van Typeqast zijn technologische capaciteiten uit.

Door de deal voegt Valcon ongeveer 250 technologie- en softwareprofessionals werkzaam in Kroatië, Servië, Bosnië en Roemenië toe aan zijn team. “Deze deal vormt een versterking van onze Technology- en Data-praktijken en stelt ons in staat om onze klanten van een nog breder en end-to-end dienstenaanbod te voorzien”, laat Valcon-Managing Partner Geert van den Goor weten.

Met de overname breidt Valcon bovendien zijn geografische footprint uit naar Centraal Oost-Europa. Het bureau heeft nu kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden en Duitsland, evenals nearshore hubs in de vier Oost-Europese landen waar Typeqast actief is.

Valcon neemt Typeqast over

Typeqast werd opgericht in 2017 en bedient vandaag de dag meer dan 40 klanten in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf levert diensten op het gebied van onder meer cloud, technology engineering, software- en low-codeontwikkeling.

De krachtenbundeling bouwt voort op een bestaande relatie die “al een paar jaar teruggaat”, aldus Van der Goor. In maart vorig jaar tilden de twee bedrijven hun samenwerking al naar een hoger niveau. Toen richtten de twee partners samen een nearshore-capaciteit voor low-codeontwikkeling op, met een focus op de Mendix- en Microsoft Power BI-technologiestacks.

Een jaar verder is Valcon onder de indruk geraakt “van de professionaliteit en de kwaliteit van hun dienstverlening”, met als gevolg dat Valcon nu besloten heeft Typeqast volledig in te lijven.

“Dit sluit aan bij onze ambitie om een Noordwesters operations consultingbureau te worden met diepe technologie- en datavaardigheden”, zegt Van den Goor. De deal is de derde van Valcon in het techdomein, na de eerdere aankopen van SmartRules in 2019 en Viqtor Davis begin 2021.

Voor Typeqast levert de krachtenbundeling met de 1.000 professionals van Valcon de mogelijkheid om “met meer high-end klanten te werken”, zegt Sonja Meijerink, de CEO van Typeqast. “We kijken er naar uit om de complexe systemen en applicaties te ontwikkelen voor de consultants van Valcon en onze klanten.”

Valcon is ontstaan uit het Nederlandse First Consulting. Samen met investeerder Waterland wordt gebouwd aan een Europese speler van formaat.