Kurtosis breidt uit: ‘Datagebruik publieke sector in stroomversnelling’

30 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Kurtosis breidt uit. Ter versterking van het team zoekt de dataspecialist voor de publieke sector zowel starters als ervaren professionals.

“Als databureau helpen wij publieke organisaties bij maatschappelijke vraagstukken met evidence-based inzichten en advies”, vertelt Kurtosis-partner Johan Posseth. “We ondersteunen in data analytics, data science en datagedreven werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dashboarding of het ontwikkelen van een digital twin.”

Data wordt ook binnen het publieke domein steeds belangrijker. Of het nou gaat om het verbeteren van de dienstverlening aan burgers, het opsporen van fraude of het efficiënter onderhouden van infrastructuur – data staat steeds vaker aan basis van de veranderopgaven waar publieke instellingen voor staan.

Johan Posseth en Emma Stöger - Kurtosis

Kurtosis ziet dit ook duidelijk terug in de vraag naar zijn diensten. “We mogen zeker niet klagen”, zegt Posseth. Het in 2015 opgerichte bureau telt vandaag de dag dertien dataconsultants en ziet zijn klantenbestand almaar groeien.

Ondanks dat Kurtosis nog relatief nieuw is op de markt weten al veel publieke spelers de weg naar het bureau te vinden. “Wij vinden het altijd belangrijk om een goede verbinding te leggen tussen de data en de domeinkennis, om de grip op het vraagstuk te vergroten. Klanten benadrukken dat onze hands-on mentaliteit en flexibiliteit voor een prettige samenwerking zorgt en hun enthousiasmeert om samen, in co-creatie, de mogelijkheden van digital en data te benutten.” 

De afgelopen tijd heeft het kantoor zijn team versterkt. “Daardoor kunnen we steeds meer organisaties helpen bij hun vraagstukken. Ook zijn we verhuisd naar het hart van de politiek: Den Haag, waar het allemaal gebeurt.”

Kurtosis is echter nog niet klaar: verdere groei staat alweer op het vizier. Het bureau is hiervoor op zoek naar verse talenten

Maar wat heeft Kurtosis potentiële nieuwe collega’s te bieden? Emma Stöger is inmiddels een kleine twee jaar actief bij het bureau en weet dat dus als geen ander. 

“Werken bij ons is divers en veelzijdig, doordat we voor verschillende opdrachtgevers tegelijk werken in combinatie met detachering. En we zijn een jong en gedreven team”, aldus de adviseur datagedreven werken. “Wat ons bindt is onze interesse in de combinatie van data en maatschappelijke vraagstukken. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en projecten en de laagdrempeligheid zorgt voor een prettige werksfeer.” 

Ze legt uit dat Kurtosis interessant is voor talenten met twee typen profielen. “We zoeken zowel brede als specialistische profielen op wo- en hbo-niveau. Denk hierbij aan een businessanalist, die kennis heeft van maatschappelijke vraagstukken en de organisatiecontext goed begrijpt, maar ook juist aan specialistische rollen als een data-engineer en een data-scientist.” 

Het belangrijkst is echter dat de nieuwe collega’s graag werken aan maatschappelijke vraagstukken. “Bij ons ben je de spil tussen de data en de praktijk”, besluit Posseth.