Deloitte benoemt Bas Verhart en Denise Larnder tot commissaris

01 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen (RvC) van Deloitte heeft twee nieuwe leden benoemd: Bas Verhart en Denise Larnder.

“Wij zijn zeer verheugd dat Bas en Denise onze RvC versterken. Hun kennis en ervaring zijn zeer waardevol voor Deloitte en passen in onze strategie waar internationalisering, kwaliteit en digitalisering belangrijke speerpunten zijn”, zegt Hans van der Noordaa die sinds april 2020 de voorzitter is van de RvC.

De twee andere commissarissen van Deloitte zijn Vincent Moolenaar (die sinds 2016 deel uitmaakt van het toezichthoudende orgaan) en Nienke Meijer (sinds juli 2017 in de raad).

Hans van der Noordaa, Vincent Moolenaar, Nienke Meijer, Bas Verhart en Denise Larnder

Een profiel van de vijf commissarissen:


Hans van der Noordaa
beschikt over jarenlange (nationale en internationale) ervaring als bankier en verzekeraar. Zo was hij CEO van Delta Lloyd (2015-2017) en was hij voorheen onder andere lid van de Raad van Bestuur van ING Bank en lid van de Raad van Bestuur van ING Groep.

Naast zijn rol bij Deloitte bekleedt hij nog een aantal andere toezichthoudende functies. Zo is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van War Child en voorzitter van de RvC van de Johan Cruijff Arena.

Vincent Moolenaar beschikt over brede kennis en ervaring op het gebied van kwaliteit, risicomanagement en compliance. Bij Shell heeft hij meerdere managementfuncties bekleed, waaronder vijf jaar de functie van Vice President Internal Audit en een aantal jaren de rol van Chief Audit Executive bij Ahold.

Momenteel vervult hij toezichthoudende posities bij onder andere Slachtofferhulp Nederland en museum Slot Loevestein. Daarnaast is hij onder andere Raad Plaatsvervanger in de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam en lid van de Landelijke Selectiecommissie Rechters.

Nienke Meijer was vanaf eind 2013 tot eind 2019 voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen, een onderwijsinstelling met meer dan 44.000 studenten en ruim 4.000 medewerkers. Eerder in haar carrière bekleedde Meijer verschillende senior management posities bekleed – waaronder bij Wegener, het Eindhovens Dagblad en Dagblad de Limburger.

Meijer is medeoprichter van Stichting De Buitenboordmotor en is momenteel lid van de Raad van Toezicht van PostNL, voorzitter van het stichtingsbestuur van de Volkskrant en raadslid van de AWTI.

Bas Verhart beschikt over jarenlange ervaring als ondernemer, veelal op het snijvlak tussen digital en media, en is (mede)oprichter van onder andere THNK School of Creative Leadership, Media Republic en DFFRNT. Hij is daarnaast oprichter en initiator van verschillende maatschappelijke initiatieven, waaronder EarthToday.

Al op jonge leeftijd is Bas gestart met Non-Executive Board rollen en is hij lid (geweest) van verschillende Raden van Advies. Zo was hij lid van het Innovatieplatform en de Amsterdam Economic Board.

Denise Larnder is registeraccountant en fellow van de ICAEW. Na een lange carrière als auditpartner en externe accountant bij EY (tot december 2016), waar ze verschillende management- en kwaliteitsfuncties bekleedde, maakte ze de definitieve overstap naar non-executive director.

Als externe accountant heeft zij diverse verzekeringsmaatschappijen en beursgenoteerde ondernemingen gediend, trad zij op als lead audit partner voor de grootste pensioenregelingen en als engagement quality review partner voor beursgenoteerde klanten. Ze bekleedt momenteel toezichthoudende functies bij Allianz Insurance UK en de LV=GI Group, en de University of Greenwich.

Over de RvC

De Raad van Commissarissen van Deloitte heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van het bestuur (dat geleid wordt door Hans Honig) en op de algemene gang van zaken binnen de zakelijke dienstverlener.

Met een omzet van meer dan €1 miljard is Deloitte het grootste accountancy- en consultancykantoor van ons land, een positie die het ook op het wereldwijde toneel inneemt.