Cohedron versterkt Wyzer met overname van Bureau Brug

17 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zakelijk dienstverlener Cohedron heeft Bureau Brug overgenomen, een detacheerder die actief is in Noord- en Zuid-Holland.

Het is voor Cohedron – dat sinds de zomer deel uitmaakt van de Belgische groep House of HR – de tweede overname in korte tijd. In juli werd Vanberkel Professionals ingelijfd, een financieel consultancy- en interimbureau voor de publieke sector.

Bureau Brug is een bedrijf met een kernteam van rond de dertig professionals. Het bureau uit Zaandam levert zelfstandige professionals op detacheringsbasis aan lokale overheden en omgevingsdiensten. Ook levert Bureau Brug diensten op het gebied van werving & selectie en loopbaanmobiliteit.

Cohedron versterkt Wyzer met overname van Bureau Brug

“Het is ons vak en uitdaging om voor ieder capaciteitsvraagstuk de meest geschikte oplossing te vinden en hier de best gekwalificeerde specialist aan te verbinden. Wij richten ons op de (semi-)overheid in Noord- en Zuid-Holland”, legt Klaas Jan Kwadijk uit, directeur van Bureau Brug.

Jeroen Ekkel, CEO van Cohedron, over de deal: “Met de komst van Bureau Brug versterken we onze dienstverlening in een segment waar de uitdagingen groot zijn. We zijn verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan gemeenten en omgevingsdiensten en te kunnen werken aan onderwerpen als energietransitie, omgevingswet en woningtekorten.”

Binnen Cohedron wordt Bureau Brug onderdeel van Wyzer, een businessunit die tot voor kort nog bekend stond als Langhenkel-Talenter (dat op zijn beurt voortkwam uit de fusie tussen Talenter en De Langhenkel Groep in 2019).

Karin Berends, Directeur van Wyzer: “We versterken elkaar op inhoud, visie, oplossingen en capaciteit. Samen vormen wij een team, van 1.500 gedreven collega’s, dat uiteenlopende vraagstukken in de publieke sector aanpakt. Ik zie er heel erg naar uit alle nieuwe collega’s van Bureau Brug te leren kennen en samen het verschil te maken.”

Voor Bureau Brug zorgt de aansluiting bij de veel grotere groep voor uitbreiding en verdieping in de dienstverlening, laat Kwadijk weten. “Door ons sterk regionale netwerk in de Randstad te koppelen aan het landelijk netwerk van Cohedron kunnen wij gezamenlijk een nog interessanter palet aan oplossingen bieden voor onze opdrachtgevers.”

Andere werkmaatschappijen van Cohedron zijn Argonaut, Future Communication, Sqiq, Zorg-Lokaal, Human Capital Groep, Plangroep, Plangroep Financiële Services en Vanberkel Professionals. In totaal heeft de groep meer dan 2.800 professionals.