Nieuwe lichting SeederDeBoer Consultancy Traineeship van start

13 oktober 2021 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SeederDeBoer heeft zich versterkt met Annemarieke Timmers, Bas Kamperman, Jaap Cox, Krisje Tellers en Laura Scheffer. Per 1 september 2021 zijn zij gestart als Junior Consultant binnen het tweejarige Consultancy Traineeship-programma. 

Annemarieke Timmers rondde in 2020 haar bachelor Bestuurskunde: Economie, Bestuur & Management af aan de universiteit van Leiden. Gezien haar brede interesses besloot ze haar master anders in te vullen en koos voor Business Administration: International Business aan de Universiteit van Amsterdam. In juni 2021 behaalde ze haar diploma. 

Buiten haar studies om was Timmers ook actief bij haar studentenvereniging. Tijdens het academisch jaar 2018-2019 nam ze een tussenjaar om als bestuurslid van de vereniging aan de slag te gaan. “Tijdens mijn bestuursjaar heb ik geleerd hoe je de spil kan zijn tussen verschillende teams. Hoe je mensen verbindt, hoe je soms de leiding pakt, maar met name hoe je juist de ander motiveert om het voortouw te pakken en het beste uit zichzelf en het team te halen.”

Nieuwe lichting van SeederDeBoer Consultancy Traineeship programma

Timmers is dan ook enorm geïnteresseerd in het menselijke aspect van verandervraagstukken: Hoe verbind je mensen om gezamenlijk aan de slag te gaan? En hoe voed je de intrinsieke intentie om ook te willen veranderen? “Bij SeederDeBoer zie ik in de onderlinge communicatie tussen collega’s en in de kernwaarde van het bedrijf een persoonsgerichte aanpak die mij enorm aanspreekt.”

Timmers kijkt ernaar uit om de komende twee jaar tijdens het traineeship haar vaardigheden verder te ontwikkelen en meer te leren over SeederDeBoer en de manier van werken van het Amsterdamse kantoor. 

Bas Kamperman volgde zijn bachelor International Business & Languages in Nijmegen. Na het behalen van zijn diploma besloot hij dat hij zijn studieloopbaan wilde vervolgen op academisch niveau. Hoewel zijn bachelor hem erg aansprak vanwege de focus op het internationale aspect van bedrijfsvoering, wilde hij graag meer leren over strategische besluitvorming binnen organisaties. In juni 2021 behaalde hij zijn masterdiploma in Strategic Management. 

Tijdens een gastcollege in Tilburg kwam Kamperman voor het eerst in aanraking met SeederDeBoer. De focus op het menselijke aspect van change management en bedrijfsvoering enthousiasmeerde hem direct. Zelf gaat Kamperman ook graag het gesprek aan, om zo tot de kern van het verhaal te komen. 

De start bij SeederDeBoer voelt voor hem als een warm bad. “Iedereen, van de partners tot aan de Junior Consultants, maakt in de eerste week een praatje met je. Dat schept een beeld van de organisatie en verlaagt de drempel om straks het gesprek aan te gaan.” 

Kamperman is van nature energiek en assertief, zo geeft hij aan. Zijn analytische denkvermogen en gestructureerde werkwijze, welke hij ontwikkelde tijdens zijn studieloopbaan, neemt hij mee in zijn werk als consultant. 

Jaap Cox studeerde Bedrijfskunde aan Rotterdam School of Management. Wat hem aansprak aan deze bachelor was de gevarieerdheid aan onderwerpen en de wisselende skills die hierbij kwamen kijken. Naast zijn bachelor hield Cox zich bezig met verschillende andere activiteiten, van het leren kennen van de financiële markt door middel van een lidmaatschap bij een studentenbelegvereniging tot acquisitie bij verschillende evenementen. 

In zijn tussenjaar was hij Brand Manager bij STAR (Study Association Rotterdam School of Management), waar hij de vaardigheden als stakeholder management en time management in de praktijk kon toepassen. Na dit leerzame jaar begon hij aan de master Strategic Management om zich te verdiepen in de verschillende strategieën van bedrijven en welke veranderingen die met zich mee kunnen brengen. 

Deze interesse in veranderingen is voor Cox een van de redenen om bij SeederDeBoer aan de slag te gaan. De verschillende verandertrajecten vormen een interessante uitdaging, waarbij de focus op de menselijke kant blijft. De eerste weken zijn hem heel goed bevallen, zo geeft hij aan, en de persoonlijke aanpak kwam naar boven. “De eerste weken krijg je de tijd om de organisatie en mensen binnen de organisatie te leren kennen. Ik kijk erg uit naar de komende uitdagingen.”

Krisje Tellers rondde onlangs een master in Digital Business af aan de Universiteit van Amsterdam. Getriggerd door de enorme veranderingen op het gebied van digitalisering en het hybride werken, wilde ze graag meer leren over digitale strategieën en de invloed op organisatiestructuren. “Mijn scriptie besloot ik daarom te wijden aan hoe ‘wendbaar werken’ ofwel agile methodes kunnen leiden tot hogere betrokkenheid onder medewerkers.” 

Daarvoor deed Tellers al enige werkervaring op binnen de sociale ondernemerschapssector. Zo startte ze als event coördinator bij Impact Hub Amsterdam, waarna ze werkte als junior programmamanager bij Impact Hub Berlijn, waar ze een cohort van startups en scale-ups begeleidde op het gebied van verschillende SDG-thema’s. 

In deze programma’s vormde ze een schakel tussen partners, investeerders, experts en ondernemers, waarvoor ze diverse demodagen, inspiratiesessies en workshops organiseerde. Ten slotte heeft ze gewerkt als partner manager bij Too Good To Go, om een hard groeiende digitale scale-up van binnenuit te leren kennen. 

Waar het voor kleine organisaties eenvoudiger is om snelle veranderingen toe te passen, wordt bij grotere organisaties al gauw gesproken van een transformatie. “Hoe digitalisering hierin kan bijdragen aan het toevoegen van waarde en verbeteren van processen, is dan ook waar ik meer over hoop te leren binnen het traineeship.” Nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen in verschillende belangengroepen en verbinden zijn eigenschappen die Tellers dan ook typeren.

Laura Scheffer voltooide een bachelor Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht. Tijdens het schrijven van haar bachelorscriptie werd haar enthousiasme voor deeltjesfysica verder aangewakkerd, waarna Scheffer besloot de master Experimental Physics te gaan doen. 

Na het afronden van het eerste jaar besloot ze een bestuursjaar te doen bij haar studievereniging. “Ik wilde me persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen en vond die uitdaging in mijn rol als Commissaris Extern.” De contacten uit haar bestuursjaar leidde uiteindelijk tot een afstudeerstage bij TNO.

Ondanks een uitdagende opdracht bij TNO werd het voor Scheffer wel duidelijk dat de wetenschap niet haar passie is. Een inhousedag van SeederDeBoer gaf niet alleen een kijkje in de keuken van de advieswereld, maar liet ook een oprecht en enthousiast bedrijf zien, zo legt ze uit. “Voor mij is het belangrijk dat je gelooft in het werk dat je levert en daar ook enthousiast over bent. Dat zie ik terug in mijn collega’s bij SeederDeBoer en dat wil ik tijdens dit traineeship ook laten zien.”

De nieuwe aanwinsten van SeederDeBoer over hun start: “We kijken erg uit naar alle komende uitdagingen. De diversiteit aan opdrachten en trainingen die tijdens het Consultancy Traineeship aan bod zullen komen sterkt onze overtuiging dat SeederDeBoer voor ons de juiste plek is om ons te ontwikkelen.”