Luc Kremers leidt Buck Consultants International in Azië

12 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Buck Consultants International heeft de Nederlander Luc Kremers benoemd tot regionaal leider van zijn Aziatische divisie.

In zijn nieuwe rol zal Kremers leidinggeven aan de kantoren van het bureau in Singapore en Shanghai, en verantwoordelijk worden voor client management en projecten in heel Azië. “Ik ben blij dat ik me bij Buck Consultants International kan aansluiten en de groeiambitie van het bedrijf in de regio kan ondersteunen”, laat Kremers weten.

Buck Consultants International werd opgericht in 1985 en is gespecialiseerd in vier werkgebieden: economische ontwikkeling, supply chain- en logistiek advies, vastgoedlocatiestrategie en productie-optimalisatie. Het adviesbureau is met zijn hoofdkantoor gevestigd in ons land en heeft daarnaast kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de VS, naast de twee kantoren in Singapore en China.

Luc Kremers, Vice President Asia, Buck Consultants International

“Veel internationale bedrijven richten hun vizier op uitbreiding naar Azië en willen kantoren, fabrieken of distributiecentra openen in China of Zuidoost-Azië”, vertelt Kremers. “Tegelijkertijd zijn de spelers die reeds actief zijn in de regio op zoek naar advies. Bijvoorbeeld advies over robuuste logistieke en productienetwerken, of advies over hoe zij hun netwerk toekomstbestendig kunnen maken – om zo te kunnen inspelen op de snelgroeiende e-commercemarkt.”

Hij voegt toe: “Buck Consultants International heeft de ervaring en expertise om klanten – bedrijven in de particuliere sector, overheden en investeerders – te helpen door deze en andere kwesties succesvol te navigeren.”

Kremers brengt meer dan vijfentwintig jaar ervaring mee naar zijn nieuwe functie, waarvan ruim twintig jaar opgedaan in Singapore, Hongkong en Shanghai. Voordat hij zich aansloot bij Buck Consultants International leidde hij zijn eigen supply chain & logistics-adviesboutique. In de periode daarvoor vervulde hij sales- en business development-functies bij Starboard en Forizons. Eerder in zijn loopbaan leidde Kremers de activiteiten van Ortec in Azië.

“Wij zijn verheugd dat Luc onze snelgroeiende Aziatische activiteiten zal leiden”, laat Patrick Haex weten, managing partner bij Buck Consultants International. “Hij is een ervaren professional en kent de regio zeer goed.”

Eerder dit jaar werd het economische, logistieke en vastgoedadviesbureau door Forbes uitgeroepen tot een van de beste adviesbureaus van Amerika. In de loop der jaren heeft Buck Consultants International verschillende prijzen in eigen land in de wacht weten te slepen.