Nieuwe lichting bij Student Consultant direct aan de slag op projecten

21 september 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant is met een vliegende start aan het nieuwe studiejaar begonnen. Elf jonge consultants hebben zich in de zomermaanden verbonden aan het studentenadviesbureau – een introductierondje langs de eerste vijf hires die inmiddels allemaal consultancyrollen bekleden bij opdrachtgevers en adviesbureaus.

De eerste lichting van de nieuwe zomer-recruits zijn Sjoerd van Dieten, Luca Pamboer, Nelke Engels Jort de Jong en Floor van Gulik. Laatstgenoemde is actief bij Significant Synergy, terwijl Nelke samen met een collega van BluPoint aan een datamanagement project werkt. Jort en Luca werken aan een consultancyproject om de productieprocessen van een marktleider in de productieindustrie data gedreven te optimaliseren. 

Tot slot Sjoerd. Hij is actief bij een consultancykantoor gespecialiseerd in data analytics. “Erg mooi te zien dat onze nieuwe consultants direct zijn gestart met leerzame projecten. Met het aantrekken van deze groep consultants zetten wij weer een volgende stap in het realiseren van onze groeiambities”, aldus Student Consultant medeoprichters Jorick Schilken en Reno Kochanowski.

Sjoerd van Dieten, Luca Pamboer, Nelke Engels, Jort de Jong en Floor van Gulik - Student Consultant

Sjoerd van Dieten

Sjoerd is begin deze maand gestart met de master Quantitative Finance and Actuarial Science (QFAS) aan de Tilburg University. Met dank aan een quantitative bachelor zoals Econometrie heeft hij een brede kennis van wiskundige modellen. Door de richtingkeuze op de master QFAS te laten vallen toont hij aan interesse te hebben in finance, actuaris en pensioenen. 

Aankomend jaar gaat hij deze kennishorizon daarin dus ook verbreden. Daarnaast is hij actief geweest bij de studentenvereniging T.S.C. Sint Olof en dispuut Brut. Hier heeft hij, door enkele waardevolle commissie vervuld te hebben, zichzelf weten te ontwikkelen met vaardigheden die buiten zijn studiebeeld vallen. Na zijn master ziet hij zichzelf als een bankier of actuaris. 

Quote: “Econometrie geeft mij de mogelijkheid om mijn wiskundige kennis op een hoog niveau te brengen, en nu wordt het tijd om deze kennis toe te passen in het bedrijfsleven. Samen met ambitieuze en ijverige studenten is het hier, bij Student Consultant, de beste plek voor.” 

Luca Pamboer

Luca Pamboer combineert zijn werk bij Student Consultant met zijn bachelor Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Door de vele theoretisch kennis groeide zijn behoefte aan praktische ervaring die hij nu bij Student Consultant opdoet.

Als consultant gebruikt Luca zijn theoretische kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie om te leren hoe hij dit kan toepassen in de praktijk, waarbij hij ervaring opdoet in verschillende sectoren. 

Quote: “Door Student Consultant kan ik mijn theoretische kennis toepassen in de praktijk en mij tegelijkertijd verder ontwikkelen in vele sectoren. Een win-win dus!”

Nelke Engels

Nelke volgt momenteel haar bachelor Psychology and Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven. In deze bachelor combineert ze bouwkunde met psychologische aspecten en verdiept zich daarnaast in innovatiemanagement. Door haar ervaringen binnen studentenvereniging E.S.C. en UniPartners heeft ze verschillende vaardigheden kunnen ontwikkelen op zowel sociaal als professioneel gebied en hoopt hierin te kunnen doorgroeien binnen Student Consultant. 

Quote: “Door Student Consultant kan ik mijn brede theoretische kennis in techniek, psychologie en innovatie in praktijk brengen.”

Jort de Jong

Jort de Jong volgt momenteel de master Data Science & AI aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Met een focus op deep learning en computer vision en data is Jort theoretisch gedreven. Maar met een bachelor Business Engineering achter de hand is hij klaar om resultaatgericht te werken in een dynamisch team. Als consultant wil hij de projecten bij Student Consultant data gedreven tot een succes brengen.

Quote: “Ik streef ernaar om mijn keuzes rationeel en data gedreven te onderbouwen. Ervaring als consultant is de meest waardevolle ervaring. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met mijn mede consultants en innovatieve organisaties.”  

Floor van Gulik

Floor studeert momenteel een dubbele master Sustainable Finance & Marketing Finance aan Maastricht University. Naast haar studie heeft Floor praktijkervaring opgedaan tijdens verschillende bestuursjaren en commissies en het afronden van verschillende stages. 

Zowel door haar studie als eerdere ervaring is haar interesse voor consultancy ontstaan. Ze hoopt in dit vakgebied haar opgedane kennis toe te kunnen passen op verschillende interessante projecten, waarbij haar interesses liggen bij financiën, data en marketing.

Quote: “Student Consultant biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring toe te passen op interessante en uiteenlopende projecten, daarnaast staat ontwikkeling centraal en krijgen we veel interessante trainingen van ervaren consultants.”