Morgens start traineeprogramma voor starters: Jong Morgens

17 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Leids adviesbureau Morgens is een aparte tak voor starters en young professionals gestart: Jong Morgens.

Morgens ondersteunt organisaties, teams en medewerkers bij hun organisatietransitie en helpt hen beter te presteren. De veranderopgaven die Morgens begeleidt richten zich vooral op het vergroten van wendbaarheid en het voortdurend verbeteren van processen, samenwerking en prestaties – van kleine processen op een afdeling tot grote ketensamenwerkingsprojecten.

Het bureau opereert sinds de start twintig jaar geleden met een mix van ervaren adviseurs en verandermanagers met een lange staat van dienst en een groep van medior en junior consultants. Met de oprichting van het nieuwe label ‘Jong Morgens’ speelt het adviesbureau in op de wens om meer junioren aan zich te binden.

Morgens start traineeprogramma voor starters: Jong Morgens

“We hebben gekozen voor een nieuwe tak van Morgens omdat de opzet van het traineeprogramma echt anders is dan wanneer je start als junior consultant”, legt Lianka Bruijnen uit, die sinds 2018 als consultant bij het bureau werkt en zich als Talentbegeleider gaat ontfermen over het Jong Morgens-programma.

“Met Jong Morgens richten we ons op jonge talenten die net zijn afgestudeerd. Via een intensief ontwikkelprogramma stomen we hen klaar voor de consultancy en een rol bij een van onze opdrachtgevers”, aldus Bruijnen.

Het adviesbureau uit Leiden werkt voor klanten in drie sectoren: zorg, onderwijs en overheid. “Binnen deze sectoren helpen we opdrachtgevers met strategische en organisatorische vraagstukken. Trainees worden direct in uitdagende rollen gezet. Ze ondersteunen programma’s en projecten bijvoorbeeld als projectsecretaris, PMO’er, projectleider, coördinator, beleidsmedewerker, business analist of communicator.”

“Wij geloven bij Morgens dat je door te doen het snelst leert. Daarom geven we onze junioren al vroeg in hun loopbaan de verantwoordelijkheid en het vertrouwen”, zegt Bruijnen.

Daarbij kunnen de trainees rekenen op intensieve begeleiding vanuit Morgens. Naast een trainingsprogramma op thema’s als projectmanagement, verandermanagement en adviesvaardigheden krijgen ze een projectcoach, gaan ze aan de slag met intervisie en kunnen ze via netwerkevenementen leren van hun ervaren collega’s en medetrainees.

“Ook zorgen we voor een uitgebreide sociale evenementenkalender”, voegt Bruijnen toe. “Wij vinden teamontwikkeling belangrijk en steken dan ook veel energie in het vormen van een hecht team trainees. Denk bijvoorbeeld aan het samen ontsnappen uit een escaperoom, gezellige diners en vrijdagmiddagborrels en de jaarlijkse skitrip van Morgens.”

De eerste lichting van Jong Morgens-trainees is gestart op 1 oktober 2021. Morgens verwacht jaarlijks een nieuwe lichting te kunnen verwelkomen.