NLR verdiept change expertise met SeederDeBoer samenwerking

13 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) gaat in zijn commerciële projecten op het gebied van veiligheidscultuur samenwerken met consultants van SeederDeBoer.

Het idee om samen op te treken in de markt ontstond tijdens een gezamenlijke opdracht bij Defensie. Het NLR, het centrale instituut voor luchtvaart- en ruimtevaartonderzoek in ons land, levert momenteel integraal risicomanagement expertise aan een van de Defensie-onderdelen. Ook SeederDeBoer is betrokken bij deze opdracht: het bureau levert procesbegeleiding en verandermanagement.

“Dat loopt goed”, vertelt Alex Rutten, manager Safety Institute NLR. “SeederDeBoer weet als geen ander hoe je een goede presentatie en workshop opzet, welk model je dan gebruikt en welke vragen je stelt. Wij steken daar veel van op. Het is fijn dat je elkaar kunt versterken. Eén plus één is drie. Daar heeft onze gezamenlijke klant alleen maar baat bij.”

NLR verdiept change expertise met SeederDeBoer samenwerking

Wat ze samen bij deze klant realiseren willen de twee partijen ook realiseren bij andere klanten. "Want", zo legt Michel Piers, principal consultant en business manager bij het NLR uit, “...we merken dat onze klanten graag aan de slag gaan met onze adviezen op het gebied van veiligheidscultuur, maar dat ze vaak in de uitwerking blijven steken.”

En dat is volgens SeederDeBoer precies de kracht van het adviesbureau: “ervoor zorgen dat strategische plannen worden doorvertaald tot concrete plannen, en deze beweging op professionele en enthousiaste wijze te begeleiden”. Met dit inzicht gingen Rutten en Bram van der Graaf (SeederDeBoer managing consultant) samen met het NLR aan de slag om een propositie voor de markt te ontwikkelen. Met resultaat, want vorige week is de samenwerking beklonken.

“In SeederDeBoer hebben we een partij gevonden waarmee we aan concrete oplossingen en implementaties kunnen werken”, legt Rutten uit.

De scope van de samenwerking ligt in eerste instantie op thema’s gerelateerd aan veiligheidscultuur, “maar ik zie ons op termijn ook samenwerken op het gebied van risicomanagement en duurzaamheid”, zegt Piers. Het NLR werkt voor uiteenlopende klanten in de lucht- en ruimtevaartsector, waaronder Defensie, beheerders van luchthavens, luchtverkeersleidingsorganisaties, overheidsinstanties en internationale organisaties.

Paul van Dinten, partner bij SeederDeBoer, wijst op de goede culturele fit tussen de twee partijen. “De gunfactor is er en een intrinsieke motivatie om er iets van te maken. Zij vinden het leuk wat wij doen en andersom. Ik ervaar een hoge mate van kennis en kunde en een hoge arbeidsmoraal. Ik hoop in de toekomst dan ook met meer vraagstukken van klanten aan de slag te gaan met het NLR.”