Hotel- en toerismeadviseur Horwath HTL breidt uit naar DACH

23 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Horwath HTL, een van ’s werelds grootste adviesbureaus gericht op de hotel-, toerisme- en recreatiesector, heeft zijn vleugels uitgeslagen naar de Duitstalige markten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Al jarenlang heeft Horwath HTL – het bedrijf is wereldwijd actief vanuit 50 kantoren in 38 landen – de ambitie om in alle belangrijk economische hubs ter wereld aanwezig te zijn. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd alvorens Horwath HTL ook de stap naar de Duitstalige (DACH)-markten zou zetten.

Die plannen zijn inmiddels gerealiseerd: via een allliantie tussen Horwath HTL in Zwitserland en de lokale consultancyspelers Nemis (Duitsland) en Reburg & Partners (Oostenrijk), heeft het adviesbureau nu voet gezet in de Duitstalige markten.

Hotel- en tourismeadviseur Horwath HTL breidt uit naar DACH-regio

“De DACH-regio is een van de meest diverse en belangrijke toeristische regio’s in Europa. Als een wereldwijd actief merk is het daarom belangrijk om aanwezig te zijn in deze drie landen om diensten en expertise te kunnen bieden aan onze lokale en wereldwijde klanten. Dit is precies wat de nieuwe alliantie ons in staat stelt om te doen”, vertelt James Chappell, Global Business Director bij Horwath HTL.

De activiteiten in de DACH-regio zullen worden geleid door Christian Buer, Brigitte Gruber en Heinz Wehrle. Het trio, samen goed voor ruim 70 jaar aan professionele ervaring in internationale hospitality, kan bogen op een sterk trackrecord van meer dan 250 afgeronde projecten.

Sterke impact corona

“De pandemie heeft een sterke impact op de hotel- en hospitalitymarkt in de DACH-regio. Met deze alliantie hebben we de mogelijkheid om in te spelen op de veranderende behoeften in de drie landen en oplossingen te ontwikkelen voor de gehele Duitstalige regio”, zegt Heinz Wehrle, die in Zwitserland leidinggeeft aan Horwath HTL.

In een eerste fase zal Horwath HTL zijn diensten toespitsen op hotelplanning, bestemmingsontwikkeling, asset management, bedrijfswaarderingen & deals en toerisme & recreatie. De DACH-unit zal zich zowel voor grote hotelketens – zoals Hilton International, het Steigenberger Hotel of het Marriott – als voor familiebedrijven en zelfs startups gaan inzetten.

Ook in Nederland is Horwath HTL een gevestigde naam in de hotel- en toerismesector. Onder het grote publiek is het bureau vooral bekend om zijn jaarlijkse onderzoeken naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de hotelmarkt, in samenwerking met partners als ABN Amro.

Zo kwam in de afgelopen editie van het zogeheten HOSTA-rapport – voor meer informatie, lees hier verder – vooral naar voren dat de Nederlandse hotelsector hard is geraakt door de coronacrisis. Aan het onderzoek hebben 400 drie-, vier- en vijfsterrenhotels in de Benelux meegewerkt.