Jan-Kees Jongejan en Yara Hoppenbrouwers naar Morgens

30 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens heeft twee nieuwe professionals verwelkomd: Jan-Kees Jongejan en Yara Hoppenbrouwers.

Jan-Kees Jongejan, van oorsprong opgeleid in de organisatiepsychologie, is afkomstig van het Maasstad Ziekenhuis, waar hij de afgelopen ruim vijf jaar actief was als organisatieadviseur. In rollen als adviseur en projectleider werkte hij aan uiteenlopende adviesopdrachten en verbeterprojecten binnen het ziekenhuis, maar richtte zich ook op projecten rondom samenwerking met andere zorginstellingen. Zo was hij als kwartiermaker verantwoordelijk voor de opstart van een operatiekliniek, als onderdeel van een oncologienetwerk met zeven samenwerkende ziekenhuizen.

Ook in zijn nieuwe rol bij Morgens richt Jongejan zich vooral op projecten in de zorg. “Met een combinatie van analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit is Jan-Kees is in staat om complexe veranderingen te overzien en te vertalen naar alle lagen van de organisatie”, zegt Morgens over de toegevoegde waarde van Jongejan.

Jan-Kees Jongejan en Yara Hoppenbrouwers - Morgens

Gevraagd wat hem energie geeft in zijn werk, geeft de kersverse Senior Consultant aan: “Andere mensen in staat stellen om zelf meer uit hun werk te halen. Bijvoorbeeld door ze te helpen met slimmere processen, betere informatievoorziening of effectievere samenwerking. Of door complexe vraagstukken terug te brengen tot de kern zodat hierover een afgewogen besluit kan worden genomen.”

Yara Hoppenbrouwers is deze maand gestart als Consultant. Ze zal vooral versterking bieden bij opdrachten binnen de overheid. “Yara is in staat om complexe omgevingen te navigeren met sensitiviteit en oog voor cultuur en complexe bestuurlijke contexten”, aldus Morgens over haar kwaliteiten. “Yara is creatief, speels, nieuwsgierig en mensgericht.”

Voorafgaande aan haar werkzame leven rondde Hoppenbrouwers een studie Bestuur en Organisatiewetenschappen af. Ze startte vervolgens haar loopbaan bij ISA, een Nederlandse stichting waar ze persoonlijk-ontwikkeltrajecten voor jongeren ontwikkelde. Hier deed ze onder meer uitgebreide ervaring op het gebied van programmamanagement op.

De afgelopen twee jaar werkte ze voor Intermin, een management developmenttraject voor de overheid. Daar werd ze ingezet op projecten bij het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zo was ze binnen het OM als projectleider betrokken bij een groot verandertraject. “Ik ben trots op de groep fantastische medewerkers die wij bij elkaar hebben gebracht en die met onze ondersteuning de verandering op lokaal niveau hebben doorgezet”, licht Hoppenbrouwers toe.