Hoe groei centraal staat in het traineeship van Dimensys

21 juli 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 1 september start de volgende lichting trainees binnen het Process & IT Consultancy-traineeship van Dimensys. Dit programma biedt ambitieuze starters de kans om via een uitgebreid leer- en werkprogramma klaargestoomd te worden voor het consultancyvak. 

Met meer dan 140 consultants in Nederland en België is Dimensys een middelgroot consultancybureau dat zich specialiseert in digitale transformatie, technologie-implementaties en change management binnen kapitaalintensieve sectoren. Tot de klantenkring behoren bekende partijen als Heijmans, ProRail, BAM, Siemens, Philips, DAF Trucks, Stork, Strukton en Pringles. 

Het traineeship van Dimensys is een speciaal programma voor afgestudeerde hbo/wo-studenten en young professionals die hun carrière een vliegende start willen geven. Waarom het éénjarig programma zo populair is onder starters is de afgelopen jaren veelvuldig uitgelicht. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte die ze krijgen om te ontwikkelen, de kans om gelijk bij klanten ervaring op te doen of het samenwerken in teamverband.

Mick Jans, Bianca den Reijer, Sebastiaan Heremans

Ontwikkeling van inhoudelijke en soft skills

Een ander onderdeel van het traineeship dat afstudeerders en young professionals aanspreekt is de aandacht voor leren en ontwikkelen. Het programma biedt starters een rijk opleidingstraject aan dat gericht is op inhoudelijke, persoonlijke en consultancyskills. Daarnaast krijgen trainees begeleiding van ervaren consultants, krijgen ze intern een coach toegewezen en leren ze door veel samen te werken.

Bovendien gaan de trainees bij Dimensys vanaf dag één mee met de diverse activiteiten en uitjes die het bureau onderneemt, bijvoorbeeld met alle collega’s naar de Formule 1 in Dubai.

De Dimensys Academy

De Dimensys Academy – een platform voor het bevorderen van persoonlijke groei en performance – is de spil in het web van de leerjourney. Estie Remmers, HR verantwoordelijke bij Dimensys, legt uit: “Onze Academy biedt een totaalpakket aan trainingen, cursussen en workshops die onze consultants helpen bij het behalen van hun leerdoelstellingen. Zowel voor de harde als soft skills.” 

“Onze collega’s zijn de sleutel tot het succes van onze organisatie. Daarom hebben we de ambitie om consultants maximaal te helpen in de ontplooiing van hun talenten. Met behulp van de ontwikkelde competenties kunnen ze de vraagstukken van onze opdrachtgevers als expert beantwoorden en hen integrale, duurzame oplossingen aanreiken.” 

Trainees kunnen vanaf de start van hun periode bij Dimensys gebruikmaken van de Academy. Een deel van het programma wordt ingevuld door het traineeshipprogramma, daarnaast kunnen ze samen met hun coach bepalen welke doelstellingen ze de komende periode willen behalen en welke trainingen in deze leerdoelen voorzien.

Meer weten over het traineeship en het volgende instroommoment? Bekijk de vacature Traineeship Process & IT Consultancy.

Ervaringen van (oud-)trainees 

Mick Jans, Consultant: “Het leuke aan het traineeship was dat ik naast het volgen van inhoudelijke en soft skill-trainingen direct de eerste maand al ervaring bij klanten opdeed. Daardoor heb ik op verschillende vlakken een fraaie ontwikkeling kunnen doormaken. En misschien wel het belangrijkste: ik heb gevonden wat ik leuk vind om te doen. Dat is dus vooral met andere mensen samenwerken.” 

Bianca den Reijer, Consultant: “De opgedane kennis was bijzonder waardevol en ik kon, met hulp van collega’s, al snel klanten adviseren over hun procesoptimalisatie met behulp van IT. Maar om jezelf als professional te presenteren, heb je ook andere vaardigheden nodig, zoals werkefficiëntie, krachtig communiceren en problemen doorgronden. Dankzij deze combinatie van trainingen kon ik mijzelf met hoge snelheid ontwikkelen.” 

Sebastiaan Heremans, Consultant: “De bedrijfscultuur is gewoon heel tof. Iedereen, inclusief het management, is enorm toegankelijk. Een grote baas die ver van de anderen afstaat hebben we niet. We werken vooral samen en ook buiten het werk om wordt er regelmatig iets ondernomen.”