Bij Dimensys kun je als consultant leren en ondernemen

16 juni 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Bianca den Reijer en Lawrence Govers werken nu allebei zo’n drie jaar bij Dimensys en doorliepen het Process & IT Consultancy-traineeship van de business- en IT-consultant. In gesprek met Consultancy.nl delen zij hun ervaringen als consultant op het gebied van procesoptimalisatie en IT.

Na het afronden van haar hbo-opleiding aan Avans Hogeschool, stond Bianca voor de vraag waar elke starter voor staat: “Wat is mijn droombaan?” Bianca geeft aan: “De klanten van Dimensys gaven de doorslag in mijn keuze voor dit consultancybedrijf. Bouw- en spoorbedrijven vragen namelijk specialistische kennis en mijn ambitie was tenslotte om expert te worden op het gebied van procesoptimalisatie en IT.” 

Lawrence werkte tijdens zijn studententijd als chauffeur. Wanneer hij toentertijd de directeur van Dimensys in de auto aantrof, vertelde de directeur hem enthousiast over Dimensys. Lawrence: “Hij vertelde dat Dimensys een relatief klein bedrijf is met een ‘ons kent ons’-cultuur en ze official SAP-partner zijn. Hierdoor wist ik gelijk dat ik mij bij Dimensys kon focussen op procesoptimalisatie met behulp van een stabiele en volwassen IT-oplossing. Ik was gelijk overtuigd!”

Supply Chain Management training van het traineeship Process & IT Consultancy Supply Chain Management training van het traineeship Process & IT Consultancy

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop

Beide young professionals startten in 2017 met het éénjarige Process & IT Consultancy-traineeship van Dimensys. Tijdens deze opleiding ontwikkelden ze zich tot volwaardig consultant op het gebied van procesoptimalisatie en IT.

“Voordat ik startte met het traineeship heb ik de opleiding Business IT & Management afgerond”, vertelt Bianca. “Deze opleiding heeft een goede basis gelegd en tijdens het traineeship heb ik dit uit kunnen breiden met specialistische kennis op het gebied van Enterprise Asset Management (EAM), Supply Chain Management (SCM) en Project Portfolio Management (PPM). Zo kon ik bij verschillende klanten al vrij snel een échte toegevoegde waarde leveren.” 

Naast een groot scala aan inhoudelijke trainingen, wordt ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van soft skills. Lawrence vertelt: “De opgedane kennis was bijzonder waardevol en ik kon, met hulp van collega’s, al snel klanten adviseren over hun procesoptimalisatie met behulp van IT. Maar om jezelf als professional te presenteren, heb je ook andere vaardigheden nodig, zoals werkefficiëntie, krachtig communiceren en problemen doorgronden. Dankzij deze combinatie van trainingen, kon ik mijzelf met hoge snelheid ontwikkelen.”

Direct aan de slag als consultant 

Lawrence ontwikkelde voor zijn eerste opdracht trainingsmateriaal voor procesoptimalisatie in SAP. “Dit vond ik een leerzaam project, omdat ik op deze manier direct met verschillende IT-systemen in aanraking kwam en SAP beter onder de knie kreeg.”  

Inmiddels zet Lawrence zich in voor een ander project. “Ik adviseer momenteel Alliander over de gebruikersondersteuning voor de uitrol van een nieuw IT-systeem.”  

Ook Bianca heeft inmiddels tal van organisaties kunnen adviseren. “Ik heb een tijdje bij bouwgigant Heijmans gezeten voor een beheerproject en momenteel bekleed ik onder andere bij ProRail een rol als consultant. Hier heb ik ondertussen, samen met een jong team, de voorspellingen en de werking van hun IT-systeem verbeterd. Nu stel ik hier trainingen op om de huidige SAP-gebruikers van ProRail op te leiden.” Samen met andere young professionals aan de slag bij ProRail Samen met andere young professionals aan de slag bij ProRail

Veel innovatieve uitdaging en een persoonlijke werksfeer

Bianca geeft aan dat ze als consultant bij Dimensys nog veel uitdaging en ontwikkelingskansen ziet. “Dimensys creëert waarde bij haar klanten door innovatieve uitdagingen aan te gaan binnen verschillende organisaties op het gebied van procesoptimalisatie en IT. Interne kennisdeling is dan ook van groot belang en hier haal ik veel inspiratie uit om mijzelf inhoudelijk te blijven ontwikkelen.”

Lawrence knikt instemmend en voegt toe: “Bij Dimensys voel ik mij thuis. Er heerst een zeer persoonlijke werksfeer. Zakelijk of privé, goed of slecht nieuws, je kunt altijd op elkaar steunen. Je kunt merken dat collegialiteit vooropstaat. Zo worden er regelmatig spectaculaire personeelsuitjes georganiseerd om zo de banden onder elkaar te versterken.”