Sebastiaan Heremans (24) geeft nu al advies aan het MT

26 april 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sebastiaan Heremans, consultant bij Dimensys, is slechts vierentwintig jaar oud en geeft nu al advies aan het managementteam. De redactie van Consultancy.nl sprak met hem over zijn ervaringen bij het adviesbureau.

Op tweeëntwintigjarige leeftijd startte de Vlaamse Sebastiaan Heremans bij Dimensys in België als Proces en SAP Consultant. Inmiddels is hij circa tweeëneenhalf jaar actief voor het adviesbureau, en ondersteunt hij al het managementteam. “Dimensys geeft mij de kans om mijn eigen pad te volgen. Ik krijg alle mogelijke medewerking om cursussen te volgen en elke dag weer bij te leren. En dan is het alleen maar leuk als je die kennis weer naar je collega’s kunt doorspelen”, aldus Heremans.

In 2016 behaalde de adviseur van Dimensys zijn mastergraad in de Handelswetenschappen aan de Katholieke Universiteit (KU) Leuven. Hij wist na zijn afstuderen niet direct voor welke loopbaan hij moest kiezen. “Bij toeval kwam ik een vacature tegen van Dimensys waarin stond dat ze op zoek waren naar Process en IT Consulting-trainees. Omdat het optimaliseren van processen altijd al mijn interesse heeft gehad, besloot ik te solliciteren.”

Sebastiaan Heremans (24) geeft nu al advies aan het MT

“Ik werd uitgenodigd en het gesprek voelde vanaf het allereerste moment goed. Het plaatje klopte gewoon en ik ben er meteen helemaal voor gegaan. Het traineeship stelde mij in staat verder te leren in de praktijk. Ik mocht vanaf dag één al als consultant aan de slag”, vertelt Heremans.

Persoonlijk carrièrepad

Inmiddels heeft Heremans al verschillende projecten vervuld bij Dimensys. Ook heeft hij reeds de nodige cursussen gevolgd en certificeringen behaald. Die combinatie schat hij absoluut op waarde: “Ik krijg de vrijheid om mijn eigen carrièrepad te bepalen. Dat heeft ertoe geleid dat ik een gecertificeerd SAP Plant Maintenance-consultant ben en sinds kort de trotse eigenaar van zowel de Yellow als de Green belt in Lean Six Sigma, een methode die een aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat oplevert.”

Tijdens de cursussen en trainingen heeft Heremans geleerd om binnen een opdracht de vraag van de klant centraal te zetten. Daarnaast weet hij inmiddels ook hoe hij binnen projecten verspillingen moet elimineren. “Hierdoor worden kosten gereduceerd, wordt de klanttevredenheid verhoogd en de doorlooptijd verkort. De focus van Lean Six Sigma ligt vooral op de medewerker en zijn of haar kennis en kunde”, licht Heremans toe.

Kennis delen

De stappen die Heremans heeft gezet zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo mag hij binnenkort een pitch voor het Dimensys-management geven en zal hij in juni een kennissessie voor alle Dimensys-medewerkers organiseren. “Ik wil mijn collega’s graag laten kennismaken met de Lean Six Sigma-methodiek. Wat houdt het in? Wat heb ik ervan geleerd? Hoe kunnen andere Dimensys-medewerkers hiervan profiteren? En hoe kunnen ze deze kennis gebruiken voor hun eigen projecten buitenshuis? Zo worden we als onderneming alleen maar sterker”, zegt de Belgische consultant.

Naast kennis deelt Heremans ook zijn ervaringen. Hij legt uit dat hij al vrij snel nadat hij als trainee was gestart meeging naar universiteiten om potentiële nieuwe werknemers te vertellen over zijn werkzaamheden en de sfeer bij Dimensys: “Ik ben gewoon erg enthousiast over het bedrijf en vind het leuk om dat op anderen over te brengen. De Belgische Dimensys-tak is nog relatief klein, maar groeit als kool. We kunnen dus genoeg nieuwe collega’s gebruiken. Het mooie is dat ik sinds een half jaar ook coach mag zijn van de nieuwe lichting trainees. Heel interessant en leerzaam voor iemand als ik die eigenlijk zelf pas net in het bedrijfsleven is gestapt.”

Toffe bedrijfscultuur

Heremans laat weten zich erg te kunnen vinden in de bedrijfscultuur: “Die is gewoon heel tof. Iedereen, inclusief het management, is enorm toegankelijk. Een grote baas die ver van de anderen afstaat hebben we niet. We werken vooral samen en ook buiten het werk om wordt er regelmatig iets ondernomen.” Naast de prettige sfeer op de werkvloer is volgens Heremans het mooiste aan Dimensys toch wel de ontwikkelmogelijkheden die het bedrijf zijn medewerkers biedt. “Ik krijg hier echt de kans om mezelf te ontplooien. Ik ben van nature een leergierig persoon en dat wordt geapprecieerd. Ik waardeer het enorm dat Dimensys mij in de gelegenheid stelt om als jong profiel zo sterk te kunnen blijven bijleren.”