Adviseurs begeleiden verkoop van in-store marketingspecialist

20 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het in Amsterdam gevestigde XLCONCEPT, een specialist in point-of-sale en branded merchandise-oplossingen, is overgenomen door de Britse marketingdienstengroep adm.

XLCONCEPT werd opgericht in 1999 en helpt zijn klanten – veelal schoonheids- en huidverzorgingsbedrijven – bij het ontwerpen en uitvoeren van hun in-store activatiecampagnes. Onder de klantenkring van het bedrijf zijn bekende namen te vinden als Dove, Fairy, Nivea, MaxFactor, Oral-B en Head & Shoulders, evenals retailers als Boss en Puma.

“Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van merken een blijvende impact te maken”, legt XLCONCEPT-managing director Joris Albers uit. “We zijn ervaren in het ontwerpen, opzetten, produceren en leveren van unieke ‘give aways’, premiums en andere promotionele point-of-sales materialen en loyaliteitsprogramma’s.”
Adviseurs begeleiden verkoop van in-store marketingspecialist

Het in Londen gevestigde adm Group (het bedrijf telt meer dan 500 mensen in 20+ landen) werkt al “vele jaren” samen met XLCONCEPT, vertelt CEO Justin Barton. Voortbouwend op deze succesvolle relatie heeft het bedrijf nu de 50-koppige Nederlandse speler overgenomen. “We zien een geweldige strategische fit tussen de bedrijven.”

“De krachtenbundeling met de geweldige mensen van XLCONCEPT, hun lokale sourcing-capaciteit en expertise op het gebied van accessoires en cadeauservices, in combinatie met het wereldwijde bereik van adm, onze marktleidende supply chain en adm’s uitstekende technologie en infrastructuur, zullen ons in staat stellen meer waarde te creëren voor onze klanten”, aldus Barton.

Dealmakers

De deal tussen de twee bedrijven werd ondersteund door M&A-adviseurs van verschillende bureaus. De Nederlandse managementconsultancy BOLD trad op als de exclusieve corporate finance-adviseur voor de aandeelhouders van XLConcept, met een dealteam bestaande uit Nico Dijkstra, Sander Huijer en Jasper Litjens.

Aan de andere kant van de onderhandelingstafel trad Grant Thornton op als financieel adviseur van adm group. Het kantoor ondersteunde de transactie met een gezamenlijk team van medewerkers uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De M&A-tak van Grant Thornton verzorgde de financiële due diligence (team: Wilfred van der Lee, Kevin van den Berg, Thom Jenster) en leverde tax advisory (team: Jurgen van Hattum, Charles Marais, Henk Brinks, Pierre Docx).

Juridische ondersteuning werd tot slot geleverd door Humpreys Law (Henry Humphreys), Vriman M&A Lawyers (Jan Vriesendorp, Menno Verboom, Marius Ankum, Bas Mees, Freek Eveleens Maarse) en DLA Piper (Pieter Paul Terpstra, Michiel Ruhaak).