Grant Thornton betrokken bij overname van Harver

25 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Amsterdams recruitmentplatform Harver is overgenomen door zijn Amerikaanse branchegenoot Outmatch. Experts van adviesbureau Grant Thornton uit de Verenigde Staten en Nederland ondersteunden de deal.

“Ik ben buitengewoon trots om aan te kondigen dat Harver is overgenomen door Outmatch”, zegt Harver-CEO Barend Raaff op zijn LinkedIn-pagina. “Ik wil het geweldige Harver-team, klanten en investeerders bedanken die ons op deze reis hebben gesteund. Vandaag begint een nieuw avontuur en ik ben enorm verheugd om wervingsactiviteiten over de hele wereld te blijven verbeteren.” 

Sollicitatiesoftware

Het in 2015 opgerichte Harver helpt organisaties de eerste fase van sollicitatieprocessen flink te versnellen. Dat doet het bedrijf met behulp van software die sollicitatiebrieven overbodig maakt. Sollicitanten leggen in plaats daarvan online enkele opdrachten af, waarna de eerste shifting kan worden gemaakt. Bedrijven als Burger King, Heineken, KPMG en HEMA zijn al klant van de Amsterdamse onderneming.

Grant Thornton betrokken bij overname van Harver

De software van Harver kan voorspellen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Dat gebeurt aan de hand van een algoritme dat – op basis van grote hoeveelheden data – naar kenmerken kijkt zoals werkervaring, taalvaardigheid en persoonlijkheid. Deze aanpak neemt bovendien eventuele vooroordelen over sollicitanten weg bij werkgevers. 

De recruitmentsector ontwrichten

“We zijn verheugd om Outmatch en Harver samen te brengen om een oplossing te vormen die de recruitmentsector opschudt”, zegt Greg Moran, CEO van het Amerikaanse Outmatch. “Bij het wervingsproces met hoge volumes spelen innovatie en technologie een grotere rol dan ooit. Het partnerschap zal ons de absolute leider maken in onze sector.” 

Door het nieuwe samenwerkingsverband beschikken Harver en Outmatch tezamen wereldwijd over meer dan 1.300 klanten, waaronder giganten als Adidas, Pepsi, Walmart en Toyota. De twee bedrijven verwachten dit jaar bijna 25 miljoen kandidaten te zullen gaan screenen, geeft Moran aan.

Dealmakers

Bij de overname waren verschillende externe M&A-adviseurs betrokken. Zo leverde een team van Grant Thornton (Jurgen van Hattum, Victor Kloosterman, Tessel Gerits en Sofie Verheij) het fiscale advies aan Outmatch. Een ander team (Wilfred van der Lee, Kevin van den Berg en Marije Holtland) van het adviesbureau ondersteunde Outmatch met de financiële due diligence.

“De combinatie van Harver en Outmatch kan samen nog sneller groeien in de markt van software voor werving en selectie”, zegt Wilfred Van der Lee, partner bij Grant Thornton in Nederland. “Het was een mooie samenwerking met onze Grant Thornton-collega’s uit de Verenigde Staten, de thuisbasis van Outmatch.”