BOLD levert buy-side financial due diligence voor drie deals

19 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

BOLD heeft afgelopen maand drie deals waarbij de M&A-praktijk van het kantoor betrokken was met succes geclosed zien worden.

In alle drie de deals voerden de consultants van BOLD de financial due diligence door voor de kopende partij. Met een financial due diligence, oftewel boekenonderzoek, krijgt de koper inzicht in de financiële gezondheid van het overnamedoel evenals in potentiële issues, risico's en kansen bij een mogelijke overname. Het vormt hiermee een cruciale stap in de dealbesluitvorming.

Wortell | Synergics

Voor Wortell, een Nederlands IT-bedrijf met meer dan 400 medewerkers, voerde BOLD een financial due diligence uit op Synergics, een Belgische branchegenoot van Wortell. Met de overname zet Wortell zijn eerste stappen in de Belgische markt, en voegt het circa 75 professionals toe aan zijn personeelsbestand.

BOLD levert buy-side financial due diligence aan drie deals

Bovendien wordt Wortell – dat ondersteuning geniet vanuit private equity – naar eigen zeggen de grootste managed service provider met een 100% focus op het Microsoft-platform in de Benelux. Het bedrijf specialiseert zich in het beheer van Microsoft 365 en Microsoft Azure.

Sansidor | Gijsen Advies & BCO Brandpreventie

Eind april kwam het nieuws naar buiten dat Gijsen Advies en BCO Brandpreventie onderdeel worden van Sansidor. BOLD verrichtte het boekenonderzoek op Sansidor – een bedrijf dat zich specialiseert in het realiseren van een gezonde en schone werk- en leefomgeving. Via verschillende labels levert het testen, audits en inspecties op onder meer de waterkwaliteit, voedselveiligheid, luchtkwaliteit, asbest en de hygiëne van kantoorpanden.

Sansidor groeit al jaren door middel van een buy-and-build strategie, en met deze laatste twee deals breidt het bedrijf zijn capaciteiten in brandpreventie en wateractiviteiten uit.

AVerest Capital | Zusss

De derde deal waaraan BOLD heeft bijgedragen was de deal tussen AVerest Capital en Zusss, waarbij het private equity-bedrijf een meerderheidsbelang nam in het lifestyle- en modemerk. Zusss heeft zich sinds haar oprichting dertien jaar geleden ontwikkeld tot een geliefd merk. De collectie van het bedrijf is inmiddels te vinden in meer dan 400 verkooppunten in de Benelux en is uiteraard ook online te koop.

Het bedrijf verkoopt vooral kleding, schoenen en tassen en groeit ook steeds meer in de segmenten huis, bad & bed en koken & tafelen. Met AVerest Capital willen de twee oprichters Femke van der Hoef en Sietske van Hartingsveldt het bedrijf professionaliseren en verdere (internationale) groei nastreven.

De drie transacties werden begeleid door BOLD-adviseurs Saskia Hinkenkemper, Jim Schoenmaeckers, Coen Rispens, Henk Roerdink, Stijn Panis en Jasper Litjens.