Dataspecialist Sigma Data Consulting sluit zich aan bij Wortell

24 februari 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sigma Data Consulting heeft zich aangesloten bij branchegenoot Wortell. Met de toevoeging versterkt Wortell zijn data science-positie, terwijl het team van Sigma Data Consulting nu kan putten uit de grotere schaal en specifieke expertise die Wortell kan bieden.

“Door de integratie met Wortell krijgen onze professionals de kans om hun kennis verder te ontwikkelen, kunnen we gavere en grotere projecten aan, gaan we actief aan de slag met productontwikkeling en creëren we een enorme meerwaarde aan beide kanten!”, laat Vincent Wylenzek, algemeen directeur bij Sigma Data Consulting (SDC), weten in een reactie op de deal.

Sigma Data Consulting

Samen met Bart Brolsma richtte Wylenzek SDC in 2014 op. Vandaag de dag bestaat het bedrijf uit Huizen uit een team van 50 business intelligence-, data science-, advanced analytics- en big data-experts. Deze professionals zijn naar eigen zeggen gespecialiseerd in het “efficiënt en effectief ontsluiten, koppelen, integreren en visualiseren van de belangrijkste data van organisaties”. Dit doen ze voor tal van uiteenlopende opdrachtgevers, zoals Univé, GVB, Ymere, G-Star, Hiltermann Lease Groep, Randstad en Rabobank.
Sigma Data Consulting sluit zich aan bij WortellSigma Data Consulting heeft zich nu aangesloten bij Wortell, een Microsoft-systeemintegrator met circa 300 professionals, werkzaam vanuit vestigingen in Lijnden, Gouda en Amsterdam. Het bedrijf helpt organisaties om in de huidige en snel veranderende bedrijfsomgeving voorop te blijven lopen, door het slim inzetten van nieuwe Microsoft-technologie. Wortell biedt zijn opdrachtgevers daarbij end-to-end dienstverlening, van advies, implementatie, het wegwijs maken van de eindgebruikers tot aan het beheer.

Complementair

Wortell-algemeen directeur Danny Burlage wijst op de complementaire dienstverlening tussen de twee bedrijven: “Sigma Data Consulting is een geweldig mooi bedrijf. Ze hebben echt veel kennis. Uit alle gesprekken die wij over de afgelopen maanden met elkaar gevoerd hebben, heb ik er enorm veel vertrouwen in dat we samen nog beter de markt kunnen gaan bedienen.”

Daarmee doelt Burlage onder meer op het feit dat de nieuwe combinatie klanten nu “beter en meer integraal” kan bijstaan met data-architectuur, een veilige en schaalbare onderliggende Azure-infrastructuur en de analyse en presentatie ervan.

“Daarnaast is Microsoft door Gartner vorige week nog uitgeroepen tot absolute leader in het Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms”, geeft Burlage aan. “Met de kennis en kunde van Sigma Data Consulting kunnen wij onze relaties in dit werkveld nog beter ondersteunen.”

Digitale transformaties en data nemen vlucht

De keuze van Wortell om Sigma Data Consulting over te nemen ligt in lijn met de strategie van het bedrijf om in te spelen op belangrijke trends en ontwikkelingen in de markt. En dan in het bijzonder op het gebied van digitale transformaties en de toenemende vraag vanuit klanten naar datagedreven oplossingen.
Sigma Data Consulting sluit zich aan bij Wortell

Burlage: “Door Covid-19 is de transformatie naar digitale organisaties versneld. Organisaties versnelden het afgelopen jaar hun transformatie naar digitaal om aan alle nieuwe wensen van consumenten in deze rare tijd te kunnen voldoen. De grootste uitdaging die bedrijven daarbij ervaren is om initiatieven op het gebied van data en AI in productie te nemen.”

In lijn met deze ontwikkelingen lanceerde Wortell eerder al Wortell Smart, een team binnen het bedrijf dat zich bezighoudt met het opzetten van de benodigde infrastructuur om data te verzamelen en te analyseren. Ook heeft dit team de nodige Microsoft Power BI- en Power Platform-specialisten die organisaties helpen data om te zetten in waardevolle informatie.

Vandaar ook dat Wortell ervoor kiest om de komende jaren de focus op data-oplossingen verder te vergroten, zo legt Maarten Goet, Chief Technology Officer bij Wortell, uit: “We doen bij Wortell al veel met data-oplossingen en het is belangrijk hier nog meer focus op te leggen. Nu reeds bepaalt de mate waarin data omgezet wordt in waardevolle inzichten al voor een belangrijk deel het succes van een organisatie en dit zal naar de toekomst toe alleen maar belangrijker worden wanneer elke organisatie naar een datagedreven bedrijf transformeert.”

Wortell begaf zich de afgelopen periode al vaker op het overnamepad. Zo kocht het begin dit jaar de Nederlandse tak van het Franse Groupe Onepoint en vorig jaar Videobutler. Het snelgroeiende bedrijf is een portfolio-onderneming van investeerder Holland Capital.