SoftwareOne begeleidt Copilot-implementatie bij Arendt

27 juni 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Arendt, een van Europa’s grootste advocatenkantoren met vestigingen in zes landen, maakt sinds kort gebruik van generatieve AI. Het implementatietraject werd begeleid door SoftwareOne.

Het initiatief moet Arendts reputatie als technologische vernieuwer in de juridische sector gaan versterken. Ook stelt het Arendt in staat om een eigen AI-strategie toe te passen als leidraad voor klanten die ook de mogelijkheden van AI verkennen.

Reeds eind 2023 schakelde het advocatenkantoor SoftwareOne in om de implementatie van Copilot, de generatieve AI-tool van Microsoft, te begeleiden. SoftwareOne ontwikkelde twee proofs of concept (POC's) voor Copilot, gericht op het vereenvoudigen van het opstellen van juridische documenten bij Arendt. Een POC is een test of prototype waarmee wordt aangetoond dat een idee of methode praktisch uitvoerbaar is.

SoftwareOne begeleidt Copilot-implementatie bij Arendt

De twee POC’s, die binnen Arendt moeten gaan zorgen voor meer productiviteit van zijn juridische teams, werden ontwikkeld vanuit verschillende workshops en analyses, waaronder de Envision-workshop van SoftwareOne. Bij deze workshops zagen de mensen van Arendt hoe Copilot juridische taken kan automatiseren, zoals het opstellen van documenten en juridisch onderzoek, waarmee de efficiëntie van het werk verhoogd kan worden.

Ook onderzocht SoftwareOne innovatieve toepassingen zoals een chatbot, om juridische teams te ondersteunen bij het beoordelen van documenten en het toewijzen van zaken. Dit zou bijdragen aan het klantenvertrouwen en een soepele dienstverlening.

Perfecte timing

“De publieke lancering van Copilot kwam voor ons op een ideaal moment, omdat Copilot voor Microsoft 365 net gelanceerd werd toen wij onze Enterprise Agreement met Microsoft wilden vernieuwen”, vertelt Arendt-COO Jerome Bouthors. “We zagen hierin een kans om ons zakelijk potentieel te verkennen en onze leidende positie te versterken.”

Met het oog op de samenwerking met SoftwareOne kijkt Bouthors verder vooruit. “Op basis van de eerste resultaten willen we het gebruik van Copilot tegen eind 2024 uitbreiden naar de hele organisatie, met een focus op het begrijpen van elke use case en het aanpakken van eventuele potentiële uitdagingen op het gebied van beveiliging en governance. Om die overstap mogelijk te maken, kochten we 300 licenties aan.”

SoftwareOne zal betrokken blijven bij het proces, door training en opleiding te bieden aan de werknemers van Arendt om zo een soepele adoptie van Copilot mogelijk te maken. Het trainingsprogramma richt zich op het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om effectieve AI-prompts te creëren, terwijl er ook maatregelen worden genomen om gevoelige gegevens te beschermen.

“Arendt heeft een duurzame IT-strategie ontwikkeld als fundament voor de groei van generatieve AI-technologieën”, vat Semra Kurt, Senior Solution Specialist Cloud Services bij SoftwareOne, samen.

“De strategie is niet alleen gericht op het verbeteren van de operationele efficiëntie van Arendt, maar versterkt ook de status van het advocatenkantoor als technologiepionier”, laat Yannick Bruck, CIO bij Arendt, op zijn beurt weten.

Kurt sluit af: “We zijn overtuigd van de transformerende kracht van AI en trots dat we Arendt kunnen ondersteunen bij hun streven naar operationele efficiëntie en innovatie”.