Cegeka sluit zich aan bij cyberalliantie van Microsoft

24 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

IT-adviesbureau Cegeka sluit zich aan bij de Microsoft Intelligent Security Association (MISA), een ecosysteem van dienstverleners die samenwerken met Microsoft om complete beveiligingsoplossingen te leveren.

Het netwerk van Microsoft is exclusief toegankelijk voor zogeheten ‘premier’ partners – partijen die een bewezen staat van dienst hebben in zowel cyberveiligheid als gerelateerde Microsoft-dienstverlening (denk aan Defender, Entra, Intune en Perview).

Om toegelaten te worden moeten dienstverleners een erkende partnerstatus hebben, in het bezit zijn van verschillende security-certificeringen en een trackrecord hebben in het ontwikkelen en bouwen van Microsoft-securityoplossingen. Wereldwijd behoren slechts 500 partijen tot de MISA-groep.

Cegeka sluit zich aan bij cyber alliantie van Microsoft

“Onze toetreding tot MISA bevestigt onze expertise in cyberbeveiliging”, zegt Fabrice Wynants, Global Director Cybersecurity & Networking bij Cegeka.

De samenwerking tussen Microsoft en Cegeka binnen MISA faciliteert de uitwisseling van belangrijke informatie over cyberdreigingen en best practices. “Het is onze missie om de digitale veiligheid van onze klanten te waarborgen. Onze deelname aan MISA versterkt onze positie op de markt en stelt ons in staat om onze klanten nog betere cybersecurityoplossingen te bieden”, aldus Wynants.

De toetreding geldt voor alle Cegeka-securityteams wereldwijd – het bedrijf is actief vanuit vestigingen in vijftien landen.

Voor de Benelux-praktijk is het de derde erkenning binnen het cyberdomein in korte tijd. Cegeka werd onlangs nog voor het tweede jaar op rij door Whitelane Research aangemerkt als de nummer één in security in België en Luxembourg, en eind vorig jaar werd Cegeka erkend als een van de leidende cybersecurity consultants van ons land.

“Door onze globale aanpak profiteren ook Nederlandse klanten van alle voordelen van het MISA-partnership en kunnen wij hen helpen bij het optimaliseren van hun digitale weerbaarheid”, zegt Frank Voskeuil, Directeur Cybersecurity & Networking voor Nederland.