HeadFirst lanceert trainingsportaal voor duizenden aangesloten zzp'ers

07 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

HeadFirst Group heeft een eigen trainingsportaal gelanceerd voor zijn medewerkers en alle zelfstandigen die verbonden zijn aan de dienstverlener. Met meer dan 9.000 inhoudelijke trainingen wil het op één na grootse flexbedrijf van ons land hiermee een bijdrage leveren aan de duurzame inzetbaarheid van zelfstandig professionals.

Dagelijks werken gemiddeld 15.000 professionals via HeadFirst Group en zijn verschillende labels bij opdrachtgevers door het hele land (en in Europa). Op het gebied van leren en ontwikkelen valt deze groep professionals helaas nog weleens tussen wal en schip: waar bedrijven hun medewerkers in loondienst een uitgebreid leeraanbod voorschotelen, wordt van zzp’ers verwacht dat ze dit zelf regelen. 

In de praktijk blijkt dat een significante groep zzp’ers “aanzienlijk minder aan hun duurzame inzetbaarheid werkt” in vergelijking met medewerkers in vaste dienst, zo valt te lezen in een recent rapport in opdracht van de Tweede Kamer. En dat terwijl de benodigde vaardigheden om relevant te blijven op de arbeidsmarkt in rap tempo aan het veranderen zijn. Kortom: investeren in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden is belangrijker dan ooit.

HeadFirst lanceert trainingsportaal voor duizenden aangesloten zzp'ers

Dit was voor HeadFirst Group aanleiding om een eigen trainingsportal op te tuigen. “We achten het als marktleidende HR-dienstverlener onze taak continu leren zo aantrekkelijk mogelijk te maken om de duurzame inzetbaarheid van zelfstandig professionals zoveel mogelijk te stimuleren”, aldus CEO Han Kolff.

In samenwerking met learning platform MyCademy is een speciale opleidingsomgeving gecreëerd – ‘Select Academy’ – met daarin toegang tot 9.000+ inhoudelijke trainingen. Deze trainingen zijn ontwikkeld door 100+ aanbieders en omvatten thema’s als IT, management en finance, maar ook trainingen gericht op persoonlijke vaardigheden behoren tot het curriculum.

Kolff: “De regie op ontwikkeling blijft vanzelfsprekend bij de ondernemer, tegelijkertijd nemen wij de verantwoordelijkheid om ‘een leven lang leren’ laagdrempelig te maken.”