Nieuwe consultants helpen Morgens aan meer 'vooruitgangskracht'

20 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens heeft de afgelopen twee maanden vier nieuwe professionals aan zijn team toegevoegd: Arjan de Jong, Carmen Hoffman, Annemarijn Cohen Tervaert en Kimberley van Brakel. Met hun komst zorgt het adviesbureau uit Leiden voor nog meer “vooruitgangskracht”.

Arjan de Jong is afkomstig van PwC, waar hij senior manager was. Ook werkte hij als strategisch alliantiemanager bij coöperatie VGZ. In zijn nieuwe rol bij Morgens draagt hij bij aan de verdere uitbouw van Morgens’ praktijk voor strategie- en organisatieontwikkeling in de zorg.

Vooruitgangskracht betekent voor hem “op zoek gaan naar de positieve motivatie en drijfveren van mensen”. Hij licht toe: “In de rol van consultant kun je mensen en organisaties helpen om de positieve kant te zien. Concreet maken wat mensen kunnen doen om van de verandering een verbetering te maken. Die positieve mindset is de grootste succesfactor bij verandertrajecten.”

Nieuwe consultants helpen Morgens aan meer 'vooruitgangskracht'

Carmen Hoffman is begin dit jaar gestart en draagt bij aan projecten binnen de overheid. Eerder rondde ze een bachelor in Media, Informatie en Communicatie af, met een specialisatie in concept- en (digitale) productontwikkeling. Hierna doorliep Hoffman een tweejarig IT-traineeship bij IVO Rechtspraak, waar ze zich toelegde op verandering, innovatiemanagement en technologie.

Over wat vooruitgangskracht voor haar betekent, zegt ze: “Kansen niet alleen zien maar ook durven te pakken. Het kan eng zijn en het is altijd spannend om iets te doen waarvan je niet weet of het wel gaat lukken. Het starten van iets nieuws, van niets iets kunnen maken en dat te zien bloeien is in mijn ogen het mooiste wat er is. Vooruitgang is er niet zonder deze mentaliteit: durf te doen. En de drijvende kracht erachter is eigenlijk altijd: mensen!”

Annemarijn Cohen Tervaert is begonnen als Management Assistent, een rol waarin ze het office team van Morgens versterkt. Voorafgaande aan haar start werkte ze als Event Manager bij evenementenbureau First Service Business Events.

“Vooruitgangskracht is voor mij als team werken aan een doel en open staan voor veranderingen. Iedereen brengt zijn eigen expertise, krachten en passies mee in een team en samen wordt er gestreefd naar vooruitgang en dus verandering. Het organiseren, het ontzorgen en het verzorgen van mooie ervaringen is mijn passie”, aldus Cohen Tervaert.

Kimberly van Brakel voltooit momenteel haar afstudeerstage binnen Morgens, in het kader van haar master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor haar stage houdt ze zich bezig met het transitieproces binnen Nederlandse ziekenhuizen richting Value Based Health Care. Door in gesprek te gaan met diverse stakeholders brengt ze de veranderkundige aspecten van VBHC binnen Nederlandse ziekenhuizen in kaart.

“Voor mij zit vooruitgangskracht in het leggen van verbindingen en het overbruggen van verschillen. Samen aan een oplossing werken biedt de gelegenheid om continu van elkaar te leren maar ook om jezelf te blijven ontwikkelen”, aldus Van Brakel. “De brug slaan tussen verschillende disciplines en vakgebieden en elkaars taal proberen te begrijpen brengt mij vooruitgangskracht.”