HeadFirst Group neemt recruitmentspecialist Sterksen over

16 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst Group heeft zijn capaciteiten op het gebied van recruitment versterkt met de overname van Sterksen.

Met de toevoeging van Sterksen stapt HeadFirst Group – een zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in externe inhuur – in de markt voor recruitment process outsourcing. Dit betreft het uitbesteden van een gedeelte of de gehele recruitmentfunctie aan een externe partij die zich hier volledig op toelegt, een trend die snel terrein wint in Nederland.

Sterksen werd opgericht in 2002. Het bedrijf geldt als een van de grootste partijen in ons land en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een voorloper op het gebied van recruitment process outsourcing. Sterksen neemt vooral partijen in de IT- en technologiesector het wervingsproces van nieuw personeel uit handen. Daarnaast biedt het bedrijf uit Utrecht diensten op het gebied van klassieke werving & selectie en bemiddeling voor interim professionals en levert het managed services.

HeadFirst Group neemt recruitmentspecialist Sterksen overIn een toelichting op de deal laat HeadFirst Group-CEO Han Kolff weten dat Sterksen een “winnend concept in het werven van toptalent” toevoegt aan het bedrijf en binnen het “belangrijke en groeiende IT & Technology-segment” van de markt. Hij voegt toe dat de nieuwe expertise in recruitment process outsourcing de groep zal helpen zijn dienstverlening verder te verbreden.

Waar HeadFirst Group zich vooral richt op flex-inhuur, richt Sterksen zich op de vaste inhuur. De combinatie van die twee segmenten – ook bekend als ‘total talent management’ – is een groeimarkt, zo legt Kolff uit. “Deze trend is al een tijd gaande en zet door. De contractvorm op basis waarvan arbeid plaatsvindt, wordt steeds minder relevant. De samenwerking met Sterksen is daarom een logische stap voor ons.”

Donald Derksen, algemeen directeur van Sterksen, vult aan: “De kennis en ervaring op twee domeinen – vast en flex – wordt gebundeld tot een ijzersterke combinatie. We gaan gezamenlijk opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij hun vraagstukken op het snijvlak van recruitment en inhuur.”

“Daarnaast beantwoorden we met deze stap de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers naar dienstverleners met een breed portfolio aan HR-diensten”, voegt Kolff toe.

Als onderdeel van de deal wordt Sterksen een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group, opererend naast onder meer HeadFirst, Between (in november 2020 ingelijfd), Myler en Staffing Management Services (in september 2018 overgenomen).