Dick Berlijn verbindt zich aan Hague Corporate Affairs

17 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Public affairs- en communicatiebureau Hague Corporate Affairs heeft voormalig defensietopman Dick Berlijn aan zich weten te binden als Associate Partner.

De 70-jarige Dick Berlijn is een grote naam in de militaire wereld en het veiligheidslandschap. Tot 2008 was hij als Commandant der Strijdkrachten belast met het bevel over de Nederlandse krijgsmacht. Na zijn militaire carrière was Berlijn voor verschillende organisaties actief als adviseur of toezichthouder, in het bijzonder bij organisaties gericht op (internationale) veiligheid, digitalisering en/of de nieuwe economie.

Eind 2009 verruilde Berlijn Defensie om als Board Advisor aan de slag te gaan bij Deloitte, een rol waarin hij als cybersecurityadviseur heeft bijgedragen aan de expertise van het kantoor op het gebied van (cyber)veiligheidsvraagstukken, strategie en internationale samenwerking. Uiteindelijk werkte hij een kleine acht jaar voor het Big Four-kantoor.

Dick Berlijn, Associate Partner, Hague Corporate Affairs

Zijn uitgebreide kennis en ervaring brede netwerk op het gebied en van cybersecurity en cyberwarfare neemt hij nu mee naar full service public affairs-, communicatie- en lobbybureau Hague Corporate Affairs. Het Haagse bureau, dat ook vestigingen heeft in Amsterdam, Brussel en Parijs, levert diensten op het snijvlak van onder meer public affairs, reputatiemanagement en crisiscommunicatie

Als Associate Partner zal Berlijn zich vooral gaan richten op complexe vraagstukken op het gebied van digitale veiligheid, defensie, crisis- en risicobeheersing en -leiderschap. Naast deze nieuwe rol bij het communicatiebureau vervult Berlijn ook nog diverse toezichthoudende functies, waaronder als lid van de Raad van Advies van Photonis, HAL24K, Subsolar Energy en MMOX.

Eerdere in zijn loopbaan bekleedde hij onder meer nevenfuncties als Voorzitter van De Maatschappij (voorheen NMNH), Lid van Raad van Bestuur van Fonds Slachtofferhulp, Voorzitter Raad van Advies Dutch Hunter Foundation, Lid van de Raad van Toezicht KLu Historische Vlucht, Lid Raad van Toezicht St Nationale Park de Hoge Veluwe, Lid van de Raad van Advies van Nintes en Lid van de Stichting Erik Hazelhoff prijs.