Voormalig ambassadeur Ed Kronenburg naar Hague Corporate Affairs

17 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ervaren diplomaat en topambtenaar Ed Kronenburg is benoemd tot Associate Partner bij public affairs- en communicatiebureau Hague Corporate Affairs.

Ed Kronenburg heeft een lange ambtelijke en internationale diplomatieke loopbaan achter de rug. Jarenlang werkte Kronenburg als Secretaris-generaal voor het ministerie van Buitenlandse Zaken (2008-2012) en de afgelopen jaren was hij Nederlands ambassadeur in Frankrijk (Parijs, 2021-2017)) en China (Peking, 2017-2019) actief.

Met de benoeming van Kronenenburg haalt het full service public affairs-, communicatie- en lobbybureau in het bijzonder voor zijn kantoor in Parijs waardevolle expertise in huis. Peter ter Horst, managing partner van Hague Corporate Affairs: “Met zijn diepgaande en veelzijdige kennis van Frankrijk en Europa is Ed de perfecte adviseur voor onze cliënten en zal hij van grote waarde zijn bij de opbouw van ons kantoor in Parijs”.

Ed Kronenburg, Associate Partner, Hague Corporate AffairsTer Horst voegt toe: “Met onze kantoren in Den Haag, Amsterdam, Brussel en Parijs willen we in verschillende Europese arena’s kunnen adviseren. Nederlandse en buitenlandse bedrijven weten ons daar meer en meer voor te vinden.” Hague Corporate Affairs levert diensten op het snijvlak van onder meer public affairs, reputatiemanagement en crisiscommunicatie.

In zijn vroege politieke loopbaan was Kronenburg jarenlang ook jarenlang actief in Brussel, waar hij lange tijd geplaatst was op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU. Aansluitend werkte hij bij de Europese Commissie in het kabinet van de Nederlandse eurocommissaris.

Als kersverse Associate Partner zal Kronenburg zich vooral gaan richten op het adviseren van Nederlandse en Franse cliënten vanuit het kantoor in Parijs. ‘‘De verbinding en de gemeenschappelijke basis zoeken met je gesprekspartner, het vertrouwen winnen op basis van wederzijds respect, het overbruggen van culturen, een goede en transparante communicatie: stuk voor stuk onmisbare elementen voor het werk dat ik jarenlang deed”, laat Kronenburg weten.

Zijn uitgebreide kennis en ervaring gaat hij nu “met veel plezier” inzetten bij het Haagse lobbybureau. “Door mijn kennis en ervaring in te zetten bij het adviseren van het Nederlandse en Franse bedrijfsleven bij de benutting van het enorme potentieel dat er nog is om de relaties verder uit te breiden.”

Begin dit jaar voegde Hague Corporate Affairs reeds een grote naam toe aan zijn gelederen, met de benoeming van oud-Defensie topman Dick Berlijn.