Hague Corporate Affairs haalt oud-topambtenaren aan boord

10 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Hague Corporate Affairs heeft twee oud-topambtenaren aan boord gehaald: Menno Snel als partner en Felipe García-Echeverri als associate partner.

Menno Snel, voormalig Staatsecretaris van Financiën, zal in zijn nieuwe rol bij Hague Corporate Affairs cliënten van het Haagse kantoor gaan adviseren rondom grote, actuele transitievraagstukken. Daarbij ligt zijn focus op onderwerpen als energie, verduurzaming, technologie en de financiële wereld.

Ook krijgt Snel de leiding over het 35-koppige team van Hague Corporate Affairs, dat zich toelegt op vraagstukken op het gebied van publieke relaties en communicatie. “Ik heb er veel zin in om mee te werken aan het avontuur van een jong, snelgroeiend bedrijf dat in een aantal jaren naam heeft gemaakt in binnen- en buitenland.”

Menno Snel, Felipe García-Echeverri - Hague

Snel kan terugkijken op een lange en indrukwekkende loopbaan. Reeds op 33-jarige leeftijd werd hij plaatsvervangend directeur-generaal fiscale zaken op het Ministerie van Financiën. Later was hij onder andere werkzaam voor pensioenfonds APG en fungeerde hij vijf jaar als Bewindvoerder bij het IMF in Washington.

Later volgden nog enkele hoogwaardige functies, waaronder als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Waterschapsbank en als Staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III. Meer recent fungeerde hij als voorzitter van Element NL, de vereniging voor energie van Nederlandse bodem, en was hij president-commissaris bij scheepsbouwer Royal IHC.

“Met zijn achtergrond, ervaring en kennis van politiek, ambtenarij en bedrijfsleven, zowel nationaal als internationaal, is Menno een zeer waardevolle toevoeging aan ons team”, laat Peter ter Horst, Managing Partner van Hague Corporate Affairs, onder meer weten, omdat aan toe te voegen: “Ik ben ervan overtuigd dat Menno een sleutelspeler zal zijn in de verdere groei en ontwikkeling van Hague.”

“Hague slaat bruggen tussen bedrijfsleven en overheid, tussen praktijk en beleid, en ik denk dat ik daar met mijn ervaring aan beide kanten een bijdrage aan kan leveren”, besluit Snel.

Felipe García-Echeverri, voormalig ambassadeur van Colombia bij de EU en de NAVO, is de tweede ex-topambtenaar die aan de slag gaat bij het corporate affairs adviesbureau – in de rol van associate partner.

In deze nieuwe rol gaat hij de Latijns-Amerikaanse klanten van de corporate affairs specialist helpen bij het behartigen van hun belangen in de richting van de Europese Unie. Ook zal hij internationale klanten van Hague ondersteunen in hun belangen in de regio Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (LAC).

“Ik kijk ernaar uit om bij Hague aan de slag te gaan en bij te dragen aan het behartigen van de belangen van de LAC-regio bij Europese beleidsmakers en belanghebbenden, en vice versa”, laat García-Echeverri weten.

De kersverse associate partner voegt toe: “De Europese Unie en de LAC-regio hebben een strategische relatie op basis van gedeelde waarden, geschiedenis en cultuur, evenals solide economische banden in sectoren als agri-food, digitale zaken en defensie. Ik kijk uit naar verdere samenwerking op deze strategische dossiers, samen met het team van Hague.”

Attilio Caligiani, Partner van het Brusselse kantoor van Hague, is verheugd over de komst van García-Echeverri. “Zijn ruime ervaring in zowel de private als publieke sector in de LAC-regio en de Europese Unie is van grote waarde om ervoor te zorgen dat de nieuwe EU-LAC-agenda de behoeften van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied omvat en de bereidheid van de Europese Unie weergeeft om haar betrekkingen met de regio te vernieuwen.”

Hague Corporate Affairs opereert vanuit kantoren in Brussel, Den Haag, Amsterdam en Parijs. De organisatie staat onder leiding van drie managing partners: Peter ter Horst, Attilio Caligiani en nu dus ook Menno Snel.