Frits Hendrikx derde partner van Hague Corporate Affairs

05 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hague Corporate Affairs heeft een derde partner toegevoegd aan de gelederen: Frits Hendrikx. 

Hendrikx, die per 1 november 2019 tot de maatschap is toegetreden, gaat zich bezighouden met advisering van bestuurders en communicatiedirecties op het snijvlak van communicatie, media en public affairs. Hague Corporate Affairs is een van oorsprong Haags advieskantoor gespecialiseerd in public affairs en lobbywerk in Den Haag en Brussel.

De 52-jarige partner was hiervoor werkzaam als partner bij de Reputatiegroep en als managing partner van Het PR Bureau. Daarvoor werkte hij als pr-adviseur bij pensioenverzekeraar Zwitserleven en als senior consultant bij communicatie-adviesbureau CFF Communications. Hij begon zijn carrière in de media als eindredacteur bij het beleggersblad Beursplein 5, een uitgave van de toenmalige Amsterdamse Effectenbeurs (Euronext). 

Frits Hendrikx derde partner van Hague Corporate Affairs

Hendrikx heeft gedurende zijn loopbaan ruime ervaring opgedaan in corporate communicatie, zoals met reputatievraagstukken, issue- en crisismanagement en mediarelaties. Zijn focus ligt op opdrachtgevers in de financiële- en zakelijke dienstverlening en in het publieke domein. 

“Hague Corporate Affairs heeft een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. Ik kijk ernaar uit ook daar mijn bijdrage aan te leveren”, aldus Hendrikx over zijn overstap. 

Peter ter Horst, oprichter en managing partner van Hague Corporate Affairs, toont zich verheugd met de nieuwe partner: “Hij is een ervaren vakman die ons bureau en onze cliënten verder kan helpen. We delen dezelfde visie op het vak.”

Den Haag, Brussel… en Amsterdam

Hendrikx heeft ook de taak gekregen om het nieuwe kantoor van Hague Corporate Affairs in Amsterdam op te zetten en uit te bouwen. Ter Horst hierover: “Eerder heeft Frits andere bureaus succesvol helpen groeien. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten om invulling te geven aan de strategie van beheerste groei die wij als boutique kantoor nastreven.” 

De derde partner van het bureau is Vincent Nieuwelink, die sinds 2014 werkzaam is bij het kantoor. De ervaren adviseurs Loek Hermans (voormalig VVD-politicus) en Frans van Steenis (voormalig CEO van de Nederlandse Staatsloterij) zijn als associate partner verbonden.