Hileen Boosman en Jasmijn Oosterhoff versterken Morgens

16 maart 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens heeft twee consultants aangesteld binnen zijn zorgpraktijk: Hileen Boosman en Jasmijn Oosterhoff.

Na het afronden van haar master Management en beleid van de gezondheidszorg werkte Jasmijn Oosterhoff de afgelopen vijf jaar als consultant bij Performation. In deze rol voerde ze diverse projecten uit op het gebied van kosten en doelmatigheid in de medisch-specialistische zorg. Daarnaast was ze als Product Owner verantwoordelijk voor propositie- en softwareontwikkeling.

“De afgelopen jaren heb ik als consultant veel ziekenhuizen inzicht gegeven in verbetermogelijkheden in de patiëntenzorg”, vertelt ze. “Via datagedreven onderzoek werd bijvoorbeeld een langere opnameduur bij bepaalde patiëntgroepen aangetoond. Na het delen van dit inzicht zijn oorzaken besproken en onderzocht en heeft het ziekenhuis een verkorting van de opnameduur gerealiseerd.”Hileen Boosman en Jasmijn Oosterhoff versterken Morgens

Hileen Boosman – die eerder een master in de Psychologie behaalde en promoveerde bij het UMC Utrecht – was tot aan haar overstap naar Morgens project- en programmamanager bij het LUMC. Daar heeft ze gewerkt aan onderwerpen als waardegedreven zorg, patiëntgerichtheid en zeldzame ziekten.

Ze droeg onder meer bij de implementatie van een ziekenhuisbreed patiëntfeedbacksysteem. “Hierbij waren veel stakeholders betrokken met verschillende belangen en wensen. Ik ben heel trots op het eindresultaat: een systeem dat door vrijwel alle afdelingen wordt gebruikt met enthousiasme en een gevoel van eigenaarschap.”

De twee ervaren professionals zetten zich bij Morgens in voor opdrachtgevers in de zorg. Het adviesbureau uit Leiden helpt zijn klanten onder meer op het snijvlak van lean, wendbaarheid, programma- en projectmanagement, digitalisering en verandermanagement.