Cees Schomper benoemd tot partner bij SeederDeBoer

09 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Precies tien jaar nadat Cees Schomper behoorde tot de allereerste lichting van SeederDeBoers Young Professional-programma, is hij nu toegetreden tot het partnerteam.

Doorgroeien van junior consultant tot partner is op zich niet zo opzienbarend binnen de consultancy. Maar weinigen doen dit echter binnen tien jaar. Schomper wel, zodat hij nu als 39-jarige deel uitmaakt van SeederDeBoers achtkoppige partnerteam.

Hoe snel het ook is gegaan, voor Schomper had het best nog sneller gemogen. “Direct bij mijn start had ik al de ambitie om voor mijn veertigste partner te worden. Ik had meteen door dat het bedrijf bij mij paste en andersom. Er zit sowieso een stevige gedrevenheid en ambitie in mij: ik leg de lat graag hoog, zet mijn groeipad steil neer. Voor mij had het partnerschap ook geen tien jaar hoeven duren. Achteraf zie ik in dat dit traject ook niet overhaast kan worden.”

Cees Schomper benoemd tot partner bij SeederDeBoer

Na een jaar of zeven vond hij de tijd wel rijp en sprak zijn ambitie nog maar eens uit bij het partnerteam, waarna hij nog gerichter naar zijn huidige partneraanstelling ging toewerken.

“We zijn het structureel beet gaan pakken, gaan kijken hoe het zat met mijn professionele ontwikkeling, zichtbaarheid in de organisatie, mijn persoonlijke ontwikkeling, commerciële vaardigheden en mijn leiderschapskwaliteiten. Waar kon ik nog groeien? Tijdens een opleiding bij Phoenix heb ik mezelf beter leren kennen, leren duiden wat ik belangrijk vind, ben meer op mijn gevoel gaan varen en vertrouwen. Dat heeft me autonomer gemaakt, ik heb meer een eigen kleur gekregen.”

Die kleur uit zich onder meer in zijn “positieve instelling”, zo legt hij uit. “Ik ga uit van goede intenties en kijk naar mogelijkheden om stappen vooruit te zetten. Ik geloof in evolutionair veranderen om duurzame waarde toe te voegen. Tijdens mijn studie sociologie heb ik veel geleerd over groeps- en besluitvormingsprocessen. Ik ben in staat om ieders belang te zien, te begrijpen en te wegen. Dat kan ik kanaliseren en sturen in het belang van de organisatie.”

Ook als partner zal Schomper blijven werken aan klantopdrachten, waarbij hij zich primair richt op digitale transformaties in de financiële sector. “Deze opdrachten variëren van het uitdenken van nieuwe strategieën, het begeleiden van besluitvorming tot het implementeren van de verandering. Ik vind het prettig om van start tot finish betrokken te zijn bij een project en geniet ervan om verschillende organisaties te leren kennen en te helpen bij het realiseren van hun missie.”

Ondertussen is hij zich wel bewust van de extra verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het partnerschap. “Ik besef dat de keuzes die ik als partner maak invloed hebben, ook op de omgeving van collega’s zoals zijn of haar gezin. Dat maakt dat ik dingen zorgvuldig afweeg en communiceer. Sowieso kom ik als jongste jongetje de maatschap binnen. Ik neem de tijd om mijn plek te leren kennen en te groeien als partner. Richting geven aan de ontwikkeling van SeederDeBoer geeft in ieder geval veel energie.”

In zijn groeiproces als partner is er in ieder geval één puntje waar Schomper nog aan kan werken, aangezien hij zijn partnerbenoeming nog nauwelijks heeft gevierd. “Ik ben nogal taakbewust, ergens is het partner worden ‘gewoon’ een route die ik heb afgelegd, business as usual. Laten we zeggen dat successen vieren nog een ontwikkelpunt is.”