Energyprofs en LeanDialogue starten nieuw bureau: Leanprofs

29 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het adviessegment voor lean en agile diensten is een nieuwe speler rijker: Leanprofs, een initiatief van Energyprofs en LeanDialogue.

Leanprofs stelt zich ten doel opdrachtgevers te ondersteunen bij het creëren van een high performance-omgeving, door gebruik te maken van de lean en agile methodieken. Lean is een van ’s werelds meest gebruikte werkwijzen voor het verbeteren van processen en het verhogen van de interne efficiency.

Agile is een aanpak die oorspronkelijk voortkomt uit de softwarewereld, waarbij op een kortcyclische wijze (‘sprints’) wordt toegewerkt naar een einddoel. Ook wordt vaker de afstemming gezocht tussen de verschillende projectleden, waardoor strakker gestuurd kan worden op de voortgang en de (veelal snel veranderende) vereisten vanuit de business.

Energyprofs en LeanDialogue starten nieuw bureau: Leanprofs

De twee oprichters van Leanprofs zijn bekende namen binnen deze twee vakgebieden. Energyprofs is al jaren een betrouwbare partner voor advies, projectmanagement en operationele ondersteuning voor bedrijven en overheden in de energiemarkt.

“In de energiemarkt zijn veel bedrijven bezig met lean en agile transformaties en optimalisaties waarbij het een uitdaging is om het op de juiste manier geïmplementeerd te krijgen. De sleutel is een combinatie van de proces- en de menskant. Energyprofs richt zich al jaren op veranderen met oog voor mensen. Samen, duurzaam resultaat”, licht Sjoerd Ankersmit toe, directeur bij Energyprofs.

LeanDialogue is een specialist in lean en agile werken en heeft een eigen integrale aanpak ontwikkeld om dergelijke trajecten tot een succes te maken. “Onze aanpak bestaat uit een combinatie van bewezen methoden zoals lean, agile en gedragswetenschap. Hierdoor worden resultaten ook echt behaald en geborgd”, legt oprichter Sebastian Leferink uit.

Het nieuwe Leanprofs wil uitgroeien tot een leidende specialist in het segment. “We hebben de ambitie om de transitie naar lean en agile in verschillende sectoren te versnellen. We verwachten in 2021 te groeien tot een team van 10-15 consultants”, zegt Leferink, die de leiding krijgt over het nieuwe bureau.

“Bij Leanprofs gaat het om het creëren van een omgeving en cultuur waarbij verbinding, eigenaarschap en lerend vermogen centraal staan. Zonder daarbij de focus op het resultaat te verliezen”, besluiten de initiatiefnemers.