Consultants over werken in de pensioensector bij FTE Groep

28 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met meer dan 50 professionals die dagelijks werkzaam zijn in de pensioensector is FTE Groep een van de leidende advies- en interimbureaus binnen de branche. Karel Petiet, Karla Fluks en Martijn Kuiphof zijn alle drie actief in de pensioenpraktijk van FTE Groep. Ze vertellen over hun drijfveren en ervaringen.

In haar opdrachten voor FTE Groep heeft Karla Fluks vaak de rol van pensioenconsultant. “Complexe vraagstukken omzetten in begrijpelijke data voor de adviseur, werkgever of werknemer. Het helpen van collega’s bij deze vraagstukken geeft mij energie”, trapt ze af.

Ze werkt met name op het snijvlak van business en data. “Data fascineert mij. Je hebt een stuwmeer aan data, wat kun je daarmee? Welke data is daadwerkelijk nodig? En hoe kunnen we die het beste inzetten om processen te verbeteren? En welke inzichten uit data kunnen we vertalen we naar de strategie?” 

Consultants over werken in de pensioensector bij FTE GroepOok Martijn Kuiphof adviseert en ondersteunt pensioenbeheerders bij hun verander- en datavraagstukken. “Gezamenlijk aan de slag op weg naar een stip op de horizon is iets wat mij energie geeft. Stap voor stap de organisatie naar een hoger niveau tillen.” 

Hoe hij dat doet? Hij gelooft in het “maken van scherpe analyses” als basis voor besluiten en interventies, waarbij data een centrale rol speelt. “Hiermee kunnen organisaties situaties goed doorgronden en de juiste acties ondernemen.” Ook van belang: “Het behouden van overzicht, het goed organiseren en het samen doen.” 

Karel Petiet, gespecialiseerd in procesverbetering, wijst op het belang van het nemen van “veel kleine stapjes die tezamen een groot verschil kunnen maken”.

“Verbeteringen werken alleen als ze geadopteerd worden door het team. Als het nut ervan ingezien wordt, anders heeft het weinig impact. Daar zie ik dan ook mijn toegevoegde waarde en mijn kracht! De voordelen zodanig uitleggen dat het idee herkend en opgepakt wordt.”

“Mijn filosofie is dat je als team ook alleen maar stappen kan zetten als de onderlinge relaties goed en eerlijk zijn. Ik deel dan ook graag mijn ideeën en kijk op het leven, en haal veel energie uit open gesprekken.”