De mensen achter FTE: Marjolijn Schotpoort en Peter van Rooij

09 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

FTE Groep helpt organisaties bij de realisatie van hun veranderambities. In een serie van artikelen stellen de mensen achter FTE Groep zich voor. Vandaag Marjolijn Schotpoort en Peter van Rooij. 

Marjolijn Schotpoort

Mijn kennis inzetten om processen te verbeteren en verder te automatiseren op basis van data, dat is mijn ambitie!

In mijn huidige opdracht bij APG ben ik medeverantwoordelijk voor het schonen en op orde brengen van de data. Ik voer analyses uit, maak berekeningen en muteer vervolgens de gegevens in het systeem. Soms ontdek ik ook weer nieuwe data-issues, die ik verder in kaart breng. Het geeft mij energie om hieraan bij te dragen!

Marjolijn Schotpoort en Peter van Rooij - FTE Groep

Het onderzoeken en uitwerken van complexe vraagstukken is mij op het lijf geschreven. Ik ben sterk in analyses en beslissingen nemen. Graag wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van data. Hoe kan ik goede analyses maken om data in te zetten bij procesverbeteringen? En welke kennis kunnen we uit de data halen om businesswaarde toe te voegen? De data ligt voor het oprapen, nu de kennis er nog uithalen. 

Peter van Rooij

Organisaties helpen hun datakwaliteit te verbeteren, dat is mijn ambitie! In mijn werk als Business Analist ben ik continu in de weer met het analyseren van de data in de administratiesystemen en het verbeteren van de kwaliteit hiervan. Altijd met als uitgangspunt ervoor te zorgen dat de klant zo goed mogelijk bediend kan worden. 

Momenteel ben ik bezig met een uitgaande migratie. Hierbij is het belangrijk dat de datakwaliteit optimaal is, zodat de nieuwe uitvoerder zijn administratie goed kan inrichten. Ik hou mij bezig met het analyseren van de over te dragen data, en het vaststellen van oplossingen om waar nodig aanpassingen te verwerken of om specifieke datapakketten vorm te geven.  

Mijn analytisch vermogen om data te interpreteren is hierbij één van mijn krachten. Wat ook aansluit bij mijn passie cricket. Een sport omgeven door statistieken. Zowel het spel zelf, als ook het bijhouden wat er mogelijk of nodig is om een winnend resultaat te behalen boeit mij heel erg. Na elke bal verandert de situatie, wat aanleiding kan geven om de strategie te wijzigen. Net zoals in de dagelijkse werkpraktijk.