Sandrijn van den Nieuwboer keert terug in de consultancy

21 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Half november heeft de ervaren HR-adviseur Sandrijn van den Nieuwboer zich als Principal consultant aangesloten bij Kirkman Company. Daarmee keerde ze na een uitstapje bij Bol.com terug in de adviesbranche: eerder werkte ze al een kleine dertien jaar voor Accenture. Consultancy.nl vroeg Van den Nieuwboer waarom ze zo snel weer terug is in de consultancy, waarom ze daarbij heeft gekozen voor Kirkman Company en hoe de eerste maanden zijn bevallen.

Toen Sandrijn van den Nieuwboer in 2005 haar master Science & Business aan de Universiteit van Utrecht had afgerond, was ze wel toe aan wat verbreding. Die vond ze bij haar eerste werkgever: Accenture. Daar zat ze al gauw op een groot HR-transformatie en -outsourcingprogramma. Het HR-vakgebied lag haar direct goed en ze specialiseerde zich tot HR-subject matter-expert.

In haar jaren bij Accenture heeft Van den Nieuwboer talloze organisaties geholpen met HR-vraagstukken – denk aan het ontwerpen van een HR operating model, het uitdenken van agile HR en de mindset-shift naar employee centricity. Dat deed ze niet alleen vanuit Nederland, maar ook voor Accenture Malaysia. Ondertussen groeide ze door tot Senior Manager.
Sandrijn van den Nieuwboer keert terug in de consultancy

Andere kant van de tafel

Na ruim twaalf jaar was ze weleens benieuwd naar de andere kant van de tafel: hoe zou het zijn om als interne HR-business partner te werken? Om daarachter te komen startte ze in het voorjaar van 2019 als Strategic People & Business Partner bij Bol.com.

“Na jaren HR-afdelingen te hebben geadviseerd was dit de eerste keer dat ik zelf in HR werkte”, vertelt Van den Nieuwboer. Als je nieuwe dingen probeert, bestaat echter altijd de kans dat het tegenvalt. Zo ook in dit geval: “Het bleek uiteindelijk niet zo’n goede match.” 

Toen Van den Nieuwboer namens HR een bedrijfsbrede transformatie ging begeleiden, voelde ze meteen weer waar haar werkelijke passie ligt. “De energie van projectmatig werken met een people mindset kwam weer helemaal terug! Een vervolgstap in die richting was dan ook de meest logische.”

Terug naar de consultancy

Vanuit dit besef ging Van den Nieuwboer op zoek naar een plek waar ze weer aan transformaties van HR-afdelingen en organisaties kon gaan werken, met duidelijke aandacht voor zowel de boven- als onderstroom. Daarbij richtte ze zich bewust op een kleinere club.

“Ik wilde graag hetzelfde soort werk blijven doen bij klanten, maar dan met minder afleiding van interne bureaucratie”, legt ze uit. “Verder vind ik het fijn dat je bij een kleiner bureau wat minder binnen de afbakeningen van een bepaald onderwerp/offering hoeft te blijven en dus meer vrijheid hebt in de oplossingsrichting van vraagstukken.”

“De eerste maanden zijn voorbijgevlogen, en tegelijkertijd voelt het juist alsof ik er al veel langer ben.”

Zo kwam ze uit bij Kirkman Company, waar ze zich als Principal consultant heeft aangesloten bij het Human Resource & Employee Experience-team. “Met mijn opgebouwde strategische HR-expertise en ervaringen vanuit mijn uitstap naar de ‘business’, hoop ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Kirkman Company en daarmee de klanten van Kirkman Company.”

Vliegende start

Met de eerste maanden achter de rug kan Van den Nieuwboer inmiddels terugblikken op een geslaagde terugkeer in de consultancy. “Die eerste maanden zijn voorbijgevlogen, en tegelijkertijd voelt het juist alsof ik er al veel langer ben. Aan het werk hoefde ik niet te wennen, dat ging weer als vanzelf. En ondanks het digitale karakter verliep de onboarding binnen het bedrijf en HR & EX-team ook soepel en was het een warm welkom!”

Dankzij haar uitgebreide ervaring kon ze bovendien een vliegende start maken. “Ik kon direct beginnen met het faciliteren van aantal HR-managementteam-workshops, dus ik viel met mijn neus in de boter. En als opvolging van een inspiratiesessie die we voor het HR MT van een organisatie gefaciliteerd hebben, hoop ik op korte termijn diezelfde organisatie te kunnen ondersteunen in de doorontwikkeling van hun HR-operating model, super leuk!”