Joop Eras wordt partner bij M&A-adviseur Fortaleza Capital

20 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Joop Eras heeft zich als Partner verbonden aan het team van M&A-adviseur Fortaleza Capital.

Fortaleza Capital is een boutique dealmaker die zich vooral richt op de verpakkingsbranche. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren tal van partijen in de sector geadviseerd bij hun aankoop- en verkoopplannen. Zo is Fortaleza Capital een van de huisadviseurs van P. Van De Velde Group, een Belgisch verpakkingsbedrijf dat al jaren aan een buy-en-build strategie bezig is in ons land.

Het team van Fortaleza Capital heeft gezamenlijk meer dan 125 jaar aan ervaring in de verpakkingssector, en daar wordt Joop Eras nu aan toegevoegd. Hij neemt meer 25 jaar aan ervaring in de branche mee naar het advieskantoor, onder andere opgedaan bij Pacoma Europe (voormalige Siat Benelux) en eerder bij De Witt Cartoseal.

Joop Eras, Partner, Fortaleza Capital

Bij zowel Pacoma Europe als De Witt Cartoseal was Eras werkzaam in een commerciële functie. Bij laatstgenoemde organisatie fungeerde hij als Sales Manager. Hij heeft ruime ervaring in het leiden van sales teams, het professionaliseren van de verkoopfunctie en het uitbouwen van het netwerk.

“Met Joops grote netwerk binnen de verpakkingsbranche en zijn diepe kennis van de verkoopfunctie bij verpakkingsbedrijven verbreden wij onze footprint binnen de sector”, laat Fortaleza Capital-oprichter Alexander van Rossum weten in een reactie op de benoeming.

Andere partners die zich bij Fortaleza Capital richten op de verpakkingsbranche zijn Peter van Leeuwen, Dirk Schut en Chris de Vries.