Bas van Berkum leidt M&A en Integration bij Conclusion

15 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion heeft Bas van Berkum benoemd tot Director M&A en Integration. Aan Van Berkum de taak om het portfolio van de werkmaatschappijen van Conclusion verder uit te bouwen.

Van Berkum start per 1 januari in zijn nieuwe rol bij Conclusion, een organisatie waarmee hij al jaren heeft mogen samenwerken. Van Berkum is momenteel werkzaam als Investment Manager bij NPM Capital, een private equity-bedrijf dat in maart 2016 een meerderheidsbelang nam in de zakelijke dienstverlener uit Utrecht.

Onder de vleugels van NPM Capital is Conclusion flink gegroeid. Ten tijde van de deal draaide het Utrechtse bureau een omzet van €145 miljoen, inmiddels staat de teller op boven de €250 miljoen.

Bas van Berkum, Conclusion

Conclusion heeft weten te profiteren van de sterke focus op digitalisering en wist organisch te groeien alsmede door verschillende overnames, waaronder die van KWD Resultaatmanagement, myBrand, Yellowtail en Hot ITem.

Aan Van Berkum de taak om de markt af te speuren naar nieuwe targets die de dienstverlening van Conclusion kunnen uitbreiden en verrijken. Ook krijgt hij een rol in de integratie van aankopen, om er onder meer voor te zorgen dat synergiën gerealiseerd worden. De werkmaatschappijen van Conclusion opereren vrij autonoom, maar door de krachten op een aantal complementaire vlakken te bundelen ontstaan kansen.

“Ik ben verheugd bij Conclusion te mogen starten, een van de toonaangevende IT managed services-aanbieders in Nederland”, laat Van Berkum weten. “Conclusion opereert als een consistent, multidisciplinair ecosysteem van bedrijven, elk leidend binnen hun respectievelijke expertisegebieden. Deze werken nauw samen om klanten te ondersteunen met digital transformation en IT outsourcing.”

Hij kijkt er dan ook naar uit om zich “bij een fantastisch team te voegen en nauw samen te werken met onder meer Engbert Verkoren, Bert Jan De Jongh, Gert Heysteeg, Robert Derksen, Niels van Tongeren en Sander Rosenhart”.

Van Berkum heeft acht jaar doorgebracht bij NPM Capital. Naast Conclusion heeft de participatiemaatschappij belangen in andere kroonjuwelen binnen verschillende branches, zoals Bergman Clinics (huidverzorging), HAK (levensmiddelensector), Picnic (online supermarkt), Ophen (fintech) en Suit Supply (zakelijke kleding).

Na het nieuws op LinkedIn te hebben gedeeld, is Van Berkum overladen met felicitaties. Zo wordt hij warm welkom geheten door de CEO van Conclusion, Engbert Verkoren, en schrijft Matthijs Mons, Managing Director bij Yellowtail: “Welkom Bas, mooie stap, goed voor Conclusion. Ik zie uit naar verdere samenwerking tussen ons!”