Conclusion voor het eerst door omzetgrens van €200 miljoen

25 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijk dienstverlener Conclusion is voor het eerst in zijn 23-jarige geschiedenis door de omzetgrens van €200 miljoen gebroken.

Het advies- en IT-bedrijf uit Utrecht groeit al enkele jaren als kool. Vijf jaar geleden boekte Conclusion een omzet van €124 miljoen, en na jaren van sterke organische groei en overnames kwam de omzet in het afgelopen boekjaar uit op €239 miljoen. In de afgelopen twee jaar boekte het bureau zelfs dubbelcijferige groei: +23% in 2018 en +21% in 2019.

Hierdoor is ook het aantal medewerkers sterk gestegen. In 2017 had Conclusion nog 1.400 medewerkers op de loonlijst, vandaag de dag staat de teller op bijna 1.700 medewerkers.

Acquisities die de groei hebben gestuwd waren de overname van SAP-dienstverlener myBrand in 2018 (de grootste overname ooit voor het bedrijf), de overname van IT-bedrijf voor de zorg Furore Informatica in 2017 en meer recent de toevoegingen van KWD Resultaatmanagement en SAP-dienstverlener Nextmoves.
Omzetontwikkeling van Conclusion (2015-2019)

Dit jaar is eveneens Yellowtail overgenomen, een advies- en digitaal transformatiebureau voor de financiële sector, maar de omzet en het team van circa 70 professionals zijn niet in de 2019-data verwerkt.

Conclusion heeft als missie om een van de belangrijkste IT-spelers te zijn gespecialiseerd in digitale transformatie, technologie, business process outsourcing en managed services van digitale processen. Het bedrijf heeft tal van grote klanten – zo regelt Conclusion de IT achter de stroomvoorziening en de windmolenparken van Eneco, en verzorgt het de IT achter de NS-reisinformatiesystemen.

Ecosysteem van agile werkmaatschappijen

Het bedrijf opereert met een ecosysteem van meer dan 25 grotendeels autonome labels met een eigen signatuur en specialisme. In de visie van de zakelijk dienstverlener stimuleert dit ondernemerschap en dienstverlening die beter aansluit bij de wensen van de klant.

“Onze werkmaatschappijen behoren in hun vakgebied tot de top drie en hebben door hun autonomie korte lijnen, een hoge mate van ondernemerschap en flexibiliteit”, aldus CEO Engbert Verkoren. “We willen graag mee ondernemen met onze klanten; onze bijdrage is direct gerelateerd aan het succes van de klant. ‘Business done differently’ noemen we dat.”

Vooralsnog lijkt de coronacrisis weinig vat op het bedrijf te krijgen, hoewel Conclusion in het jaarverslag wel voorzichtig is over de vooruitzichten. De IT-dienstverlener verwacht een kleine dip in de omzet dit jaar, maar verwacht dit in 2021 goed te maken. De langetermijndoelstelling blijft om de komende jaren verder te groeien in omzet en het aantal medewerkers.