De dealmakers achter de grootste overname van Conclusion ooit

29 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eerder deze maand deed Conclusion zijn tot dusver grootste overname ooit. De zakelijk dienstverlener nam myBrand over, een transactie die tot een goed einde werd gebracht door adviseurs van zes organisaties. Onder de dealmakers bevinden zich drie van de vier Big Four-kantoren. Conclusion-CEO Engbert Verkoren en Seger Theuns, Managing Director van myBrand, waren als inhouse M&A-adviseurs betrokken. 

Door de recente overname van SAP-dienstverlener myBrand, kan Conclusion – met een omzet van €160 miljoen en circa 1.700 medewerkers een van de grotere ICT-dienstverleners van ons land – zijn klanten beter van dienst zijn ten aanzien van operationele continuïteit, digitale transformatie, IT-outsourcing en het inrichten van het applicatielandschap van hun SAP-omgevingen, liet Conclusion-CEO Engbert Verkoren eerder deze maand weten naar aanleiding van de transactie.

Verkoren: “Door samenvoeging van myBrand en Conclusion Xtensional ontstaat een sterke SAP-dienstverlener in de Nederlandse markt met brede expertise in de nieuwe SAP-wereld…Na voltooiing van de voorgenomen overname van myBrand vergroten en versterken we onze slagkracht, onze specifieke expertise en onze positie om bedrijven en overheden op innovatieve wijze te ondersteunen bij hun digitale transformatie.”

Seger Theuns, algemeen directeur van myBrand, gaf aan dat de overname goed aansluit op de toekomstplannen van zijn bedrijf: “Voor myBrand is dit een strategische stap, die ons verder brengt in het realiseren van onze ambitie om in 2021 dé leidende SAP-dienstverlener te zijn. Over Conclusion zei hij: “De kracht van Conclusion is dat alle IT-bedrijven binnen de organisatie optimaal gebruikmaken van elkaars competenties; een ecosysteem waar myBrand graag deel van uitmaakt. De duidelijke synergie tussen myBrand en Conclusion stelt ons in staat de dienstverlening naar onze klanten naar een breder en hoger niveau te brengen. De samenvoeging komt voort uit kracht: alle partijen versterken elkaar, zowel in kennis als cultuur.” 

De dealmakers achter de grootste overname van Conclusion ooit

Dealmakers

Professionals werkzaam bij verschillende bureaus hebben de transactie tussen myBrand en Conclusion mogen begeleiden. Om te beginnen werd M&A-advies verleend door teams van KPMG (Wouter van de Bunt, Maurits Drijfhout van Hooff en Philip Akkerman) en Quore Capital (Chris Franken en Mathijs Smit). Een team van Deloitte (Roën Blom, Niels Lummen, Jorrit Ruissen en Ruben Boutens) verzorgde transactieondersteuning. Vanuit De Hoge Dennen Capital waren Marius Coebergh, Marcel van den Heuvel, Janneke Bakker en Chiel Soeter verantwoordelijk voor private equity management.

Legal advisory werd verzorgd door advocatenkantoren CMS (Pieter van Duijvenvoorde), AKD (Nathalie van Woerkom, Robert Jean Kloprogge en Rosanne Vlasveld) en NautaDutilh (Jeroen Prelle en Willianne van Zandwijk), terwijl Debt Advisory werd verleend door een team van PwC (Ard Burgers, Miranda de Vries en Sikander Kraaijeveld). Bij de totstandkoming van de deal werd ten slotte ook inhouse M&A-advies verzorgd: vanuit myBrand door Seger Theuns en vanuit Conclusion door Engbert Verkoren.

Als gevolg van de overname van myBrand (omzet: €37 miljoen) zijn 250 werknemers toegevoegd aan de Conclusion-organisatie. 60 werknemers van Conclusion Xtensional worden daarbij ondergebracht bij myBrand, dat zijn aantal vestigingen daarmee ziet groeien van drie naar vier. Het IT-bedrijf beschikte al over kantoren in Amstelveen, Apeldoorn en Geertruidenberg en daar is nu het Conclusion Xtensional-kantoor in Nieuwegein bijgekomen.