Metri ondersteunt hercontractering van Simac door DELA

26 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Metri heeft uitvaartorganisatie DELA geholpen met het hercontracteren van zijn outsourcingovereenkomst met IT-leverancier Simac.

Met meer dan 3 miljoen leden in zowel Nederland als België is DELA de grootste non-profitcoöperatie op het gebied van begrafenis- en levensverzekeringen. Het bedrijf werkt op het vlak van IT-diensten al jaren met Simac. In 2012 kwam Simac voor het eerst in beeld, toen DELA besloot om de ICT-infrastructuurdiensten en het beheer van de werkplekken uit te besteden aan dit IT-bedrijf uit Ede. Ook begon Simac met het opzetten van een nieuwe cloud computing-omgeving.

DELA directeur Jack van der Putten legde destijds uit waarom de keuze viel op Simac: “DELA is voor zijn dienstverlening afhankelijk van goed functionerende systemen. We hebben daarom een zeer zorgvuldig selectieproces doorlopen en hebben gekozen voor Simac. In België werken we al langere tijd samen met Simac en daar zijn we zeer tevreden over.”

DELA hercontracteert outsourcingovereenkomst met SimacDe samenwerking verliep naar volle tevredenheid van beide partijen, want in 2016 werd het contract met vier jaar verlengd. “Een enorme beloning gezien de omvang en complexiteit van de dienstverlening”, zei de toenmalige CEO van Simac, Eric van Schagen,destijds. 

Dit jaar kwamen beide partijen wederom voor een verlengingsvraagstuk te staan, en hebben ze opnieuw besloten om de handen ineen te slaan. Het contract diende echter op een aantal facetten te worden aangepast, omdat DELA een aantal veranderingen doorvoert in het IT-landscap. Zo verhuist op korte termijn het grootste deel van het applicatielandschap naar de cloud. 

“Het contract met Simac diende onder andere hierop te worden aangepast”, vertelt Raymond Linkers van Metri Group. In gezamenlijke workshops is de toekomstige dienstverlening gedefinieerd, en is een impactanalyse uitgevoerd ten aanzien van de huidige contractuele afspraken. Dit traject werd ondersteund door experts van Metri Group, die zowel financiële als inhoudelijke kennis inbrachten.

Metri heeft een best practice prijsmodel ingebracht en een marktconformiteitstoets op de financiële aanbieding uitgevoerd door gebruik te maken van zijn uitgebreide benchmarking database. “Hierop heeft een onderhandeling plaatsgevonden en is een nieuw contract afgesloten, inclusief een nieuwe Product Diensten Catalogus en SLAs”, zegt Linkers.