Roos ten Vregelaar kiest na stage opnieuw voor BexerHamstra

23 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Roos ten Vregelaar is via een omweg bij een branchegenoot terug op het (vernieuwde) oude nest, nu in de rol van Associate Consultant.

Per 1 oktober is Roos ten Vregelaar in dienst bij BexerHamstra, een boutique HR-advieskantoor uit Utrecht. Het kantoor is eerder dit jaar ontstaan uit de fusie tussen Hamstra & Partners en Bexer, en wordt geleid door een vierkoppig partnerteam dat zijn sporen heeft verdiend in het human resources-vakgebied, voornamelijk bij Hay Group en later bij Korn Ferry.

Voor Ten Vregelaar is BexerHamstra een goede bekende, want tijdens haar dubbele master bedrijfskunde en HRM werkte ze meer dan een jaar als werkstudent bij Korn Ferry. Daar leerde ze de huidige partners Rogier Kerkhof, Rob Westrek en Guyot van Meer kennen. Terwijl ze zich na haar afstuderen aansloot bij Human Capital Group, een ander HR-adviesbureau (onderdeel van Future Groep), besloot ze na het horen van de plannen van BexerHamstra opnieuw de uitdaging bij het HR-bureau aan te gaan.

Roos ten Vregelaar, Associate Consultant, BexerHamstra

“We willen een topbureau in onze niche worden, met over een paar jaar een team van 20 tot 25 mensen”, legt Kerkhof uit. BexerHamstra werkt vooral met middelgrote bedrijven en corporates aan vraagstukken op het gebied van arbeidsvoorwaarden, organisatie-inrichting, pensioen en verandertrajecten.

Ten Vregelaar kijkt ernaar uit om bij te dragen aan de groei van het bureau. “Een klant vooruit helpen, daar krijg ik energie van. Wat daarbij hoort is intensieve samenwerking met collega’s, en dat vind ik hier bij BexerHamstra. Samen projecten oppakken en kennis bundelen, zo kom je tot betere resultaten.”

Gevraagd waarom ze kiest voor een boutique adviesbureau, wijst ze op de hechte cultuur bij BexerHamstra. Ook herkent ze zich in de visie van BexerHamstra, die erop gericht is dat de thema’s waar aan gewerkt wordt interdisciplinair opgepakt dienen te worden: “Met het combineren van bijvoorbeeld functiewaardering en beloning kom je volgens mij verder dan wanneer je deze vakgebieden scheidt, zoals bij de grotere bureaus wel gebeurt. Zelf vind ik die combinatie ook interessanter.”